Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης την οποία συγκάλεσαν η Αντιπεριφερειάρχης  Κρήτης Πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, και ο ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης με σκοπό να ενημερωθούν οι πιστοποιημένοι φορείς του νησιού για την διαδικασία  υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2016. Στόχος να υποβληθούν έγκυρα και έγκαιρα οι αιτήσεις, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη σε δηλώσεις της επεσήμανε:  «Έχουν προσκληθεί σήμερα από όλη την Κρήτη οι πιστοποιημένοι φορείς ώστε να ενημερωθούν από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για την διαδικασία υποβολής της αίτησης της ενιαίας ενίσχυσης για το2016. Είναι πολύ σημαντική σύσκεψη γιατί θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους φορείς που έχουν αναλάβει το έργο της ενεργοποίησης, η σωστή  και έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Μαΐου 2016.

Η διαδικασία αναλύεται σήμερα από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ούτως ώστε να αποφευχθούν λάθη με στόχο οι παραγωγοί μας να πάρουν τις επιδοτήσεις τους χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ημερίδες στο νησί όπου θα συμμετέχουν εκτός από τους πιστοποιημένους φορείς και οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν μόνοι τους, ηλεκτρονικά την αίτηση τους». 

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ Κώστα Αλεξόπουλος ανέφερε: «Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά για να ενημερώσουμε όσους παραγωγούς της Περιφέρειας Κρήτης επιθυμούν να κάνουν μόνοι τους  την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης. Στην σημερινή εκδήλωση στελέχη της υπηρεσίας μας επισημαίνουν ορισμένα σημεία τα οποία θα πρέπει απαρέγκλιτα να ακολουθήσουν οι πιστοποιημένοι φορείς». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook