«Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του.

«Αυτός ο Σαρκοζί, είναι ένας εγκληματίας πολέμου, ο οποίος κηλίδωσε την Ιστορία του γαλλικού έθνους και κατέστρεψε τους δεσμούς, που η χώρα του έχει με τη Λιβύη και τα μουσουλμανικά κράτη. Είναι διανοητικά διαταραγμένος», δήλωσε ο Καντάφι, σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο ανατολικό προάστιο της Τρίπολης, αλ Ετζελάτ.

Παράλληλα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να «πορευτούν» προς τη Βεγγάζη, για να την απελευθερώσουν από τους «προδότες», δηλαδή τους αντικαθεστωτικούς.

«Η ώρα της μάχης έφθασε, ετοιμαστείτε να πορευτείτε προς την Βεγγάζη, τη Μιζουράτα και προς τα βουνά στο δυτικό τμήμα της χώρας», ακουγόταν το μήνυμα του Καντάφι από τα μεγάφωνα.

«Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε σε αυτή τη γη, θα μείνω δίπλα στον λαό μου μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου», τόνισε για μία ακόμα φορά.

Εν τω μεταξύ, στην Μπρέγκα η οποία είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Καντάφι, αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις με τους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, υπάρχει ένας νεκρός, ενώ πέντε ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook