Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της κηδείας των δύο δίδυμων αδελφών που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (11/7) στην έκρηξη που έγινε στη νατική βάση της Κύπρου. Ήταν μόλις 19 ετών.

Εκτός από τον Μιλτιάδη και τον Χριστάκη Χριστοφόρου κηδεύτηκε και ο αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία τόσο των δύο δίδυμων όσο και του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Η πρώτη έγινε στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Λεμεσού και προέστη στην εξόδιο ακολουθία ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Η λειτουργία άρχισε με το \”Χριστός Ανέστη\”. Η δεύτερη έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια Λάρνακας της οποίας προέστη ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Τα φέρετρα ήταν σκεπασμένα με την ελληνική και την κυπριακή σημαία και όλοι φώναζαν \”ήρωες\”, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα ενώ τα δάκρυα δεν μπορούσαν να σταματήσουν να κυλούν από όλους τους παρευρισκόμενους.
 
Παράλληλα, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε εμβατήρια.

Ντυμένα στα χρώματα του ναυτικού ήταν οι φίλοι των 19χρονων ύστερα από έκκληση των γονιών ενώ τρεις συνάδελφοί τους κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη.

Επάνω στα φέρετρα ήταν τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού και οι φωτογραφίες τους. Ανάμεσα στα δύο φέρετρα βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Η κηδεία των διδύμων στην Κύπρο by fon1972

cosmo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook