Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι (6) εγκριθείσες περιβαλλοντικές άδειες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, αφορούν στη δημιουργία υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησος, Παξοί, Ρέθυμνο, Σκόπελος και Σκύρος, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αμφιλοχία, Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτμος, Πάτρα και Τήνος, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό. Επισημαίνεται ότι πλήρως αδειοδοτημμένο είναι, σήμερα, το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί τα έργα των υδατοδρομίων υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία, που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, να συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας, αλλά και να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το ΥΠΕΝ εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook