Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στο αντπολεμικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 10 Απριλίου, απευθύνει το ΚΕΕΡΦΑ.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12.00 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη βάση της Σούδας στις 14.00 το μεσημέρι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ:

“Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 4 Απρίλη να εφαρμόζεται το αντι-προσφυγικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 1η Απρίλη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο νόμος που ψηφίστηκε την 1η Απρίλη αποτελεί το νομικό υπόβαθρο για την εφαρμογή του σχεδίου των απελάσεων που είχε αποφασιστεί στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, την οποία ο ίδιος ο Τσίπρας χαρακτήρισε θετικό βήμα. Πρόκειται για ευθεία παραβίαση του δικαιώματος των προσφύγων στο άσυλο και το άνοιγμα της δυνατότητας μαζικών απελάσεων στην Τουρκία.

Έτσι επέλεξε η κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας απαιτώντας την ίδια ώρα από το ΝΑΤΟ να καταδιώκει βάρκες προσφύγων ώστε να σταματήσει η «προσφυγική ροή».  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβάλλει την συμφωνία του αίσχους ως «επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης.  Στην πραγματικότητα είναι μια συμφωνία που νομιμοποιεί τα κλειστά σύνορα και τους φράχτες και ανοίγει το δρόμο για παράνομες μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών. Χιλιάδες πρόσφυγες γυναίκες και μικρά παιδιά θα φυλακιστούν και θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.Η Μυτιλήνη, νησί παγκόσμιο σύμβολο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μετατρέπεται σε Γκουαντάναμο της Ευρώπης και από δίπλα προστίθενται η Χίος, η Λέρος, η Σάμος και η Κως.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πλέον ότι τα hotspot είναι οι νέες Αμυγδαλέζες, τα νέα κέντρα κράτησης. Οι υποσχέσεις ότι η κράτηση θα είναι ανθρώπινη δείχνει τον κυνισμό της κυβέρνησης, που από τη μια θα φυλακίζει με «ανθρωπισμό» γυναίκες και παιδιά» ενώ από την άλλη ο υφυπουργός Δ. Μάρδας προτείνει να δίνονται άδειες παραμονής-εξπρές σε πλούσιους πρόσφυγες που θα καταθέτουν 250.000 ευρώ ως επένδυση! Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωράει σε χυδαία επίθεση και κατασυκοφάντηση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πότε με συλλήψεις, όπως στη Μυτιλήνη και πότε με εκστρατεία κατά των εθελοντών που υπερασπίζονται τους πρόσφυγες, διεκδικώντας το άνοιγμα των συνόρων. Ακόμη και έρευνα του εισαγγελέα προωθήθηκε για προκηρύξεις που προκαλούν τάχα «διατάραξη σχέσεων με γειτονικό κράτος», με αφορμή την μαζική είσοδο των προσφύγων από την Ειδομένη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να τους στριμώξει σε καταυλισμούς-λασπότοπους που δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαμονή.

Ολοι και όλες που ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε το ασφαλιστικό από τα μέτρα-σφαγείο είναι ώρα να δώσουμε τη μάχη για να ακυρωθεί η Συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας.

•    Απαιτούμε σύνορα ανοιχτά για όλους, ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας μέσα στις πόλεις και  όχι σε γκέτο, χαρτιά και άσυλο για πρόσφυγες και μετανάστες, καμία απέλαση, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. 
•    Απαιτούμε να αποσυρθούν οι ρατσιστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου τώρα και να προωθηθούν όλα τα μέτρα για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την άμεση απόδοση ασύλου, καταργώντας όλη την ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους φράχτες και τις Αμυγδαλέζες. 
•    Απαιτούμε την απόσυρση του ΝΑΤΟϊκού στόλου από το Αιγαίο και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας – ορμητήριο για όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων χρόνων. Απαιτούμε το άμεσο σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των βομβαρδισμών! ” 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook