Με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τις αναμετρήσεις στα γήπεδα της Γερμανίας το 6ο Μουντιάλ γυναικών φτάνει προς την ολοκληρωσή του. Την Κυριακή 17 Ιουλίου είναι προγραμματισμένος ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης όπου θα βρει αντιμέτωπες τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Και αν οι Αμερικανίδες ήταν από τα φαβορί με δύο κατακτήσεις ήδη, οι Ασιάτισσες αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού, αποκλείοντας μεταξύ άλλων την δις παγκόσμια πρωταθλήτρια και διοργανώτρια Γερμανία.

Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό οι δυο φιναλίστ χρειάστηκε να κερδίσουν στους ημιτελικούς την Γαλλία και την Σουηδία αντίστοιχα.

Οι ΗΠΑ στο «Μπορούσια Παρκ» του Μέννχενγκλάντμπαχ επιβλήθηκαν 3-1 της εθνικής ομάδας της Γαλλίας με σκόρερ τις Τσένι, Ουέιμπαχ και Μόργκαν και θα προσπαθήσουν την Κυριακή να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα φτάσει στους τρείς τίτλους στην διοργάνωση. Η Χένκε Ρίισε από την Νορβηγία είναι η τεχνικός της ομάδας και μάλιστα η ίδια με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας της είχε κατακτήσει το Μουντιάλ το 1995, ενώ παράλληλα είχε πάρει τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας.

Η «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης Ιαπωνία με ανατροπή στο σκορ κατάφερε να «πετάξει» έξω και την Σουηδία με 3-1 με δύο γκολ από την Καουασούμι κι ένα από την Σάουα.


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook