Με απρόσδοκητα μικρή συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, πραγματοποιείται αυτήτη στιγμή η συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που, όπως υποστηρίζουν, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του νομού, καθώς επίσης και οργανώσεις φοιτητών.

Ωστόσο, η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι ιδιαίτερα μικρή, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία είναι μονοψήφιο.

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, ενώ έχει προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook