“Γκρίνια και διαφωνίες” μαθαίνω ότι επικρατούν στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος του Ηρακλείου, με αφορμή τη σημερινή “αποκαρδιωτική” εικόνα και τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση  στο νομό, εκτιμάται ότι ήταν μονοψήφιο, με τους εργαζόμενους  -πνιγμένους μέσα στα οικονομικά τους προβλήματα-  να γυρίζουν την πλάτη τους στις κινητοποίησεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, στον κλάδο των εκπαιδευτικών το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν ιδιαίτερα μικρό, σχεδόν αμελητέο, ενώ δεν απήργησαν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς σπατάλησαν την “επαναστατική τους ορμή και την αγωνιστικότητα” τα προηγούμενα … “πέτρινα – αντιμνημονιακά χρόνια”, όπως ειπώθηκε σε “πηγαδάκι” εκπαιδευτικών στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το σίγουρο είναι ότι ο μόνος κερδισμένος, από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, είναι η κυβέρνηση που, όπως φαίνεται, θα περάσει “αναίμακτα” τα δυσβάσταχτα και αντιλαϊκά μέτρα!

Επομένως, μόνο ως … “δώρο” στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στο “κουαρτέτο”, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή απεργία!!!

Γ. Ρ.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook