Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία, Χανιά 100/5” χαρακτηρίζει “ουρά” της δημοτικής αρχής την παράταξη του κ. Γιάννη Σαρρή, με αφορμή την τοποθέτησή του μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τους καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού.

Ο κ. Παπαδογιάννης καταλογίζει περίσσιο θράσος στον κ. Σαρρή, ενώ προχωρά και σε καταδίκη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Άρη Παπαδογιάννη:

“Η δημοτική πρωτοβουλία 100/5 καταδίκασε και καταδικάζει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων την Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 και που έγιναν αφορμή να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην δοθεί η ευκαιρία στις παρατάξεις, στους δημοτικούς συμβούλους, στους εργαζόμενους, στους επιχειρηματίες και τους πολίτες να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Άραγε ποιους εξυπηρέτησε αυτή η εξέλιξη;

Για όσους συμμετέχουν ή παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Χανιών είναι εύκολο να αντιληφθούν το ρόλο που παίζει η παράταξη του κου Σαρρή. Αποτελεί προέκταση (ουρά) της δημοτικής αρχής βάζοντας πλάτη σε κάθε δύσκολη στιγμή, βοηθώντας την να ξεπεράσει τα εμπόδια.

Σχετικά με την αναφορά τους ότι και η παράταξη μας εξέθρεψε την ανομία και την αυθαιρεσία στο παλιό λιμάνι τους ερωτούμε να μας πουν: Θυμούνται πώς ήταν το λιμάνι πριν την δημοτική θητεία του κου Βιρβιδάκη; Γνωρίζουν ποιος απομάκρυνε τα τραπεζοκαθίσματα από την πλευρά της θάλασσας; Ποιος διεκδίκησε και ίδρυσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων; Ποιος σχεδίασε και ενέταξε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα δράσεις και έργα εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση και ανάδειξη της παλιάς πόλης και του λιμανιού; Ποιος ενέταξε στο ευρωπαϊκό δίκτυο ιστορικών πόλεων με λιμάνια και μαρίνες το ενετικό λιμάνι; Ποιος επιχείρησε να εφαρμόσει ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, δίδοντας λύσεις τόσο αισθητικές (σκιάδια) όσο και λειτουργικές του δημόσιου χώρου; Μία προσπάθεια που έγινε με ανοιχτό διάλογο, με πρόσκληση και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αρχαιολογική υπηρεσία, λιμεναρχείο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΚΑΜ, ΤΕΕ, σύλλογο αρχιτεκτόνων, σύλλογο καταστηματαρχών παλιάς πόλης, σύλλογο κατοίκων παλιάς πόλης, πολιτών κ.α.) παρουσία των μελετητών και που δεν υλοποιήθηκε λόγω προσβολής εκ μέρους των καταστηματαρχών στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας).

Εμείς είμαστε αντίθετοι με την τακτική της παρούσας δημοτικής αρχής όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθεί, σε μια περίοδο που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, σε έναν χώρο που χτυπά η καρδιά του τουρισμού, όπου χωρίς διάλογο, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο (αισθητικό-λειτουργικό), περιορίζοντας τον διάλογο μόνο μεταξύ καταστηματαρχών και δημοτικής αρχής για ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους φορείς και τους πολίτες, προσπαθεί να επιβάλει λύσεις για τις οποίες υπάρχει ο χρόνος συζήτησης αφού θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.

Αυτό όμως που απαιτεί περίσσιο θράσος και η παράταξη του κου Σαρρή φαίνεται ότι διαθέτει, είναι η αναφορά και στην παράταξη μας ότι στήριξε πολιτικές που οδήγησαν σε εργασιακό μεσαίωνα τους νέους. Μάλλον δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι έχασαν τον ρόλο των υπερασπιστών των πολιτών καθώς κατόρθωσαν με υπέρμετρο λαϊκισμό και υποσχεσιολογία να δώσουν ελπίδα και όραμα, ιδιαίτερα στους νέους που επικαλούνται, που με εφαρμοσμένες πια πολιτικές οδήγησαν την κοινωνία και περισσότερο του νέους στην εξαθλίωση.
Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί διότι ομιλούν σε αγανακτισμένους αλλά συνειδητοποιημένους πολίτες που γνωρίζουν τι εξυπηρετεί ο καθένας. Η δήλωση τους δε, ότι δεν ανήκουν και δεν εκφράζονται από κόμματα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook