Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, κάλεσε τους υποστηρικτές του να "πορευτούν" προς τη Βεγγάζη, την "πρωτεύουσα" των ανταρτών στα ανατολικά, για να την απελευθερώσουν από τους "προδότες", μια αναφορά στους εξεγερμένους που την ελέγχουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η ώρα της μάχης έφθασε, ετοιμαστείτε να πορευτείτε προς την Βεγγάζη, τη Μιζουράτα (θύλακος 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης) και προς τα βουνά στο δυτικό τμήμα της χώρας", αναφέρει σε μήνυμα του που μεταδιδόταν από τα μεγάφωνα προς τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο αλ-Ετζελάτ, ανατολικά της Τρίπολης.

Σε αυτό το μήνυμα, το τρίτο από την 1η Ιουλίου, ο Λίβυος ηγέτης, διαβεβαιώνει ότι "ο λαός του είναι ο πιο δυνατός, επειδή υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, την τιμή και τη γη του" και ότι οι "σταυροφόροι" --αναφορά στις δυνάμεις του NATO που βομβαρδίζουν τις πιστές σε αυτόν δυνάμεις από το Μάρτιο-- θα ηττηθούν διότι "κάνουν έναν άδικο πόλεμο".

"Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε σε αυτή τη γη, θα μείνω δίπλα στον λαό μου μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου", τόνισε.

Αυτή η θριαμβευτική και εμπνευσμένη ομιλία γίνεται ενώ οι Λίβυοι εξεγερμένοι έχουν εδραιώσει τις θέσεις τους στα δυτικά, κοντά στην Αλ Ασάμπαα, στρατηγική πόλη 80 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, και ανακοινώνουν μια επίθεση στην πετρελαιοπαραγωγό πόλη Μπρέγκα.