Το 193ο κράτος- μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θεωρείται πλεόν το Νότιο Σουδάν καθώς, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού αποφάσισε την εισδοχή του νεοσύστατου κράτους στις τάξεις του.

\”Ανακηρύσσω το Νότιο Σουδάν μέλος των Ηνωμένων Εθνών\” δήλωσε ο Γιόζεφ Ντάις, πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, μετά από την σχετική ψηφοφορία.

\”Καλώς όρισες Νότιο Σουδάν! Καλώς ήρθες στην κοινότητα των εθνών! Όλοι όσοι υπέστησαν έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο. Όλοι όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα. Όλοι όσοι εγκατέλειψαν το σπίτι και την κοινότητά τους, όλοι όσοι κράτησαν την ελπίδα, ζουν σήμερα μία ιστορική στιγμή\” δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Σχετικά με τις σχέσεις ανάμεσα στο Νότιο και το Βόρειο Σουδάν, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι η ευημερία της κάθε χώρας εξαρτάται από την άλλη. \”Ο νότος και ο βορράς έχουν κοινό πεπρωμένο. Πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον ως εταίροι και όχι ως αντίπαλοι\” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαν Κι Μουν.

Η απόφαση θεωρείτο σίγουρη από χθες, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ \”συνέστησε\” την ένταξη του Νοτίου Σουδάν στα Ηνωμένα Έθνη στην διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας. ψηφοφορίας. \”Η σύσταση αυτή αφήνει να διαφανεί ότι η ψηφοφορία της Πέμπτης θα είναι μία τυπική διαδικασία και ότι το Νότιο Σουδάν θα γίνει το 193ο κράτος- μέλος των Ηνωμένων Εθνών\”, σχολίαζαν διπλωμάτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook