Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας  (Ε.Ο.Π. ),τον Ποδηλατικό .Όμιλο .Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», τους δήμους Ηρακλείου, Μινώα-Πεδιάδος  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΟΠΑΑ ) και την εθελοντική προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Απριλίου 2016  τα «25α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ-Πανελλήνιοι Αναπτυξιακοί Ποδηλατικοί Αγώνες».

Για το διήμερο των ποδηλατικών αγώνων συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιου Τερζή, του εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Συριγωνάκη, και του Προέδρου του ΠΟΗ «ΚΑΣΤΡΟ» Νώντα Σαρρή.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠ Θανάσης Τερζής σε δηλώσεις του ευχαριστώντας για την στήριξη την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους Ηρακλείου, Μινώα-Πεδιάδος αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής για την προσφορά τους ανέφερε: «Τα Καζαντζάκεια αποτελούν ένα ουσιαστικό παράδειγμα μιας ποδηλατικής διοργάνωσης που συνδυάζει ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου, την ιστορία ενός τόπου και την  προβολή του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η τιμή στη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη που γέννησε η Κρήτη, συνδυάζεται με το απαράμιλλης ομορφιάς και μοναδικότητας τοπίο του νησιού με ένα ιστορικό και σημαντικό ποδηλατικό αγώνα. Συγχαίρω όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού ποδηλατικού αγώνα, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους ποδηλάτες και τις ομάδες τους».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης αναφερόμενος στην σημαντικότητα των αγώνων υπογράμμισε: «Συγχαίρω την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ που με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των δήμων και των φορέων των τοπικών κοινωνιών πραγματοποιούν τους Πανελλήνιους Αναπτυξιακούς Αγώνες ποδηλασίας. Ευχόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες ποδηλάτες να απολαύσουν τη χαρά, τη μαγεία που προσφέρει το ποδήλατο και κυρίως τις εικόνες και τα τοπία που διαθέτει η φύση της ενδοχώρας. Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση και του τουριστικού μας προϊόντος. Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν, να ενθαρρύνουν τους αθλητές , ώστε οι αγώνες να στεφθούν με επιτυχία και οι ποδηλάτες να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ Νώντας Σαρρής ανέφερε: «Μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον καταβάλλουμε για άλλη μια χρονιά προσπάθεια για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων. Η επιλογή μας φέτος να γίνουν τα «25α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ» σε μεγάλο βαθμό στο δήμο Μινώα-Πεδιάδας έχει στόχο να επιβραβεύσει και να ενθαρρύνει τις συνεχείς ποδηλατικές δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι Ηρακλείου, Μινώα-Πεδιάδος, στάθηκαν για άλλη μια φορά καθοριστικά και είναι οι κύριοι αρωγοί για την διεξαγωγή των αγώνων. Τους ευχαριστούμε καθώς επίσης και την ΕΟΠ, καλωσορίζουμε τους ποδηλάτες που μας τιμούν με την συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Οι κατηγορίες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες  είναι Ανδρών, (Elite-U23) , Εφήβων, Παίδων ,Μάστερ.

Το πρόγραμμα

1ο ΕΤΑΠ 9/4/2016 ΩΡΑ 10:30 : ΑΤΟΜΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ 27 χιλ Εκκίνηση . Αρκαλοχώρι (Εκθεσιακό –Πολιτιστικό κέντρο) – Καστέλι –τερματισμός Αρκαλοχώρι (Εκθεσιακό –Πολιτιστικό κέντρο ). Με τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να δηλωθεί και η σειρά προτεραιότητας των αθλητών στο χρονόμετρο.

2ο ΕΤΑΠ 9/4/2016 ΩΡΑ 16:00: ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 101χλμ. Εκκίνηση Εκθεσιακό – Πολιτιστικό κέντρο Αρκαλοχωρίου – Περιφερειακός Αρκαλοχωρίου προς Θραψανό – Αρκαλοχώρι – Πεζά – Καλλονή – Αγ.Βασίλειος – Χουδέτσι – Τεφέλι – Πύργος – Μεσοχωριό – Δεμάτι – Μάρθα – Παναγιά – Διακλάδωση Γαζέπι Μύλος – Καστέλι –Λίμνη Θραψανού (τερματισμός).

3ο ΕΤΑΠ 10/4/2016 ΩΡΑ 11:00 χλμ 51 χλμ ΣΙΡΚΟΥΙ Παραλιακή οδός εκκίνηση και τερματισμός  στο Συγκροτήμα Τάλως Ηρακλείου( δημοτικό πάρκινγκ ) –αναστροφή στα φανάρια Παγκρητίου Σταδίου –Φανάρια Μίνωος 17 στροφές 51 χλμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook