Την αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η ανακοίνωση της Ryanair με την οποία η εταιρεία καταδικάζει την απεργία των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνε τους επιβάτες να ψηφίσουν σε μια εκστρατεία που ζητά την αφαίρεση του δικαιώματος της απεργίας στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας!

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τέτοιου είδους «απαράδεκτες» όπως χαρακτηρίζει ενέργειες, στις οποίες τονίζει ότι «ειδικεύεται»  η συγκεκριμένη εταιρία και απαιτεί με τη σειρά της την “άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτές  πρακτικές”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά τα χρήματα που έπαιρνε από υποψήφιους εργαζόμενους για να τους προσλάβει, η αεροπορική εταιρία Ryanair συνεχίζει την παράνομη και αντεργατική της συμπεριφορά, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά το δικαίωμα στην απεργία.

Με μία προκλητική ανακοίνωση η εταιρία, που επιβεβαιώνει τη φήμη του «κακού εργοδότη», στρέφεται κατά των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της συμμετοχής τους στη χθεσινή 24ωρη Απεργία, καλώντας τους επιβάτες να υπογράψουν ψήφισμα για απαγόρευση των απεργιών.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβουν-αν είναι δυνατόν-  κατασταλτικά.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, στις οποίες ειδικεύεται, όπως όλα δείχνουν,  η συγκεκριμένη εταιρία και απαιτεί με τη σειρά της την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook