Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να διαμορφωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων οχημάτων ανάλογα με τους μήνες που τίθενται σε κυκλοφορία, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να επιβαρύνονται με το κόστος ασφάλισης ολόκληρου του έτους.

Στην επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης διευκρινίζει ότι οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και δικύκλων, λειτουργούν μόνο τους θερινούς μήνες – το διάστημα που λειτουργεί ο τουριστικός τομέας – ως εκ τούτου, τον υπόλοιπο χρόνο τα οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα σε χώρους στάθμευσης (τους οποίους κατέχουν υποχρεωτικά οι εν λόγω επιχειρήσεις) ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες καταθέτουν τις πινακίδες στις αρμόδιες ΔΟΥ για όσο διάστημα η επιχείρηση βρίσκεται σε αδράνεια.

Υπενθυμίζοντας στον κ. Τσακαλώτο ότι το 2014 υπήρξε ανάλογη υπουργική απόφαση για την πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ζητά να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους ιδιοκτητες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook