Τα ζητήματα της αστυνόμευσης και της καταπολέμησης του παραεμπορίου - εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου της πόλης - βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πλατανιά που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/4/2016, στο δημαρχείο Πλατανιά.

Στη συνεδρίασης της επιτροπής – στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής - έδωσαν το παρών ο Αστυνομικός Δ/ντης Χανίων κ. Γιώργος Λιμπινάκης, ο Διοικητής Τροχαίας Χανίων, κ. Γιάννης Βλαχάκης, ο Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας κ. Ιωάννης Γιαννικάκης και ο Διοικητής του Α/Τ Ν. Κυδωνίας κ. Γεώργιος Λιάκος, οι οποίοι παρουσίασαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, υπό το συντονισμό του προέδρου της επιτροπής κ. Πέτρου Μαρινάκη.

Με τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν την αστυνόμευση, την καταπολέμηση του παραεμπορίου, το κυκλοφοριακό και την τήρηση του ΚΟΚ, θέματα άγρας πελατών και όλα όσα αφορούν την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία εν’ όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως – σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. - τα δεδομένα της περυσινής χρονιάς σε θέματα αστυνόμευσης, τήρησης του ΚΟΚ, αντιμετώπισης καταγγελιών και γενικά εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή του Πλατανιά ήταν ενθαρρυντικά ενώ έγινε σαφές πως ο σχεδιασμός της Αστυνομίας θα είναι θα είναι παρόμοιος με τον περσινό. 

Από πλευράς Δημάρχου Πλατανιά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Αστυνομική Δ/νση Χανίων, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ενίσχυση της στελέχωσης των Α.Τ. Βουκολιών, Μουσούρων και Ν. Κυδωνίας κατά τη θερινή περίοδο, για τη βελτίωση της αστυνόμευσης, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και την τήρηση της τάξης σε όλες τις περιοχές του Δήμου. 

Πέραν των παραπάνω, στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαλανδράκης, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης και κατασκευής των νέων πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά σημειώνοντας πως «οι εργασίες που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά σε συνολικό μήκος 4.12 χλμ. επί της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου (1.490m εντός της ΔΚ Πλατανιά, 1.177m εντός της ΤΚ Κοντομαρίου και 1.450m εντός της ΤΚ Μάλεμε) θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και θα κάνουν τον Πλατανιά φιλικότερο προορισμό για τους επισκέπτες». 

Επίσης, μετά από εισήγηση του κ. Π. Μαρινάκη η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την παραγωγή οπτικοακουστικών βίντεο-σποτ για την βέλτιστη τουριστική προβολή του Δήμου Πλατανιά στο διαδίκτυο και στα social media.

Τέλος, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι προτάσεις για την διοργάνωση ειδικών θεματικών εκδηλώσεων για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας με έμφαση στην παραδοσιακή διατροφή και την τοπική παραγωγή όπως επίσης και για την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής στο πλαίσιο της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλη Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που θα γίνει από τις 18 έως 27 Ιουνίου 2016 στο Κολυμβάρι του Δ. Πλατανιά.