Εκπρόσωποι αρχών και φορέων, συνεργάτες και πλήθος φίλων και επιβατών, παραβρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του υπερσύγχρονου F/B KYΔΩΝ της ΑΝΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημερι στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Τον αγιασμό στο πλοίο, που εκτελεί τη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς από τον Ιανουάριο, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ, Ειρηναίος.

Η ξενάγηση που ακολούθησε ενθουσίασε τους καλεσμένους ενώ στις ομιλίες τους όλοι τόνισαν τη στρατηγική σημασία της Κρητικής Ναυτιλιακής εταιρίας στις θαλάσσιες μεταφορές και την Οικονομία της Κρήτης και της Ελλάδος.

Στις ομιλίες τους τόσο ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γ.Κατσανεβάκης όσο και ο Α Αντιπρόεδρος Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ΕΝ Πλω αλλά και στην στήριξη της ΑΝΕΚ προς την γνήσια Κρητική κουζίνα που προωθεί η εταιρία σε όλα της τα πλοία εδώ και χρόνια.

Συγκινητικός όμως ήταν και ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης που θυμήθηκε τις πρώτες στιγμές ίδρυσης της ΑΝΕΚ μετά το ναυάγιο του ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ και το όραμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελήνου,ιδρυτή της εταιρίας, κ. Ειρηναίου

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που πήραν τον λόγο,τόνισαν τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί διαχρονικά η εταιρία στην ακτοπλοΐα και τις προοπτικές της στο μέλλον.

Την εκδήλωση και το πλοίο καλωσόρισαν και οι αρχές του λιμένα,τόσο ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης, Δημήτρης Σαϊτάκης όσο και ο πρόεδρος του ΟΛΗ Απ.Φιλλιπής.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό γεύμα με νηστίσιμα εδέσματα και άριστη φιλοξενεία από τον πλοίαρχο Στέλιο Κριθινάκη και όλο το πλήρωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook