Δεν είμαι ειδικός, όχι .Ούτε γιατρός, για να σας πω τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε , για να προστατεύετε σε καθημερινή βάση και κάθε στιγμή, όσο γίνεται, την υγεία σας. Απλά «έχω πολύ ευαίσθητο στομάχι» και δεν αντέχω τα πολλά και τα διάφορα και θα σας εξηγήσω τι εννοώ . «Έχω ευαίσθητο στομάχι» και δεν μπορώ αυτούς που κινούνται ανάμεσά σε εμένα τους φίλους και την οικογένειά μου με τρόπο που δεν μπορεί να χωνέψει το στομάχι. Αν σας συμβαίνει το ίδιο προσπαθείτε, όσο μπορείτε, να αποφεύγετε τα παρακάτω πρωί , μεσημέρι , βράδυ , κάτι δηλαδή σαν τη διαδικασία της  αντιβίωσης:

–    Αποφύγετε , αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη να βρίσκεστε εκεί , τη συναναστροφή με ανθρώπους που βρίσκονται χωρίς να το έχετε επιλέξει στο εργασιακό σας περιβάλλον και σας δημιουργούν κάτι σαν αυτό που προκαλούν στο στομάχι τα κενά αέρος μιας αεροπορικής πτήσης .
–    Αποφύγετε να μιλάτε με ανθρώπους που ξέρετε ή υποψιάζεστε πως είναι διπρόσωποι και άλλα λένε , άλλα κάνουν και άλλα εννοούν .
–    Αποφύγετε ανθρώπους που δρουν υπογείως βλάπτοντας εσάς και την οικογένειά σας , προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα σε χώρους που κινούνται τα παιδιά σας ή και εσείς .
–    Δώστε τόπο στην οργή , όταν ένα βιαστικός οδηγός έχει «κολλήσει» πίσω σας και σας αναβοσβήνει τα φώτα , προσπαθώντας να περάσει , για να μην κρυώσει το πιλάφι. Δείξτε κατανόηση , αφού πάρετε βαθιές ανάσες. Πιλάφι είναι αυτό .
–    Δείξτε γαϊδουρινή υπομονή , ή, αν δεν αντέχετε, μην πάτε καθόλου σε συναντήσεις συλλόγων στους οποίους ξέρετε πως κάποιοι μιλούν μόνο για να κάνουν το κομμάτι τους ή να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα .
–    Μη στηρίζετε οικονομικά δράσεις και συλλόγους για τους οποίους δεν είστε απόλυτα σίγουροι πως τα χρήματα αξιοποιούνται προς όφελος όλων και όχι ορισμένων . Αν θέλετε οπωσδήποτε να βοηθήσετε πάρτε ένα κουλούρι και προσφέρτε το σε κάποιον που ζητάει βοήθεια . Πιο πολύ θα πιάσει τόπο η προσφορά σας. 
–    Μην πέφτετε στο επίπεδο αυτών που δρουν υπογείως και πιέζουν καταστάσεις καταπατώντας νόμους και κανόνες , για να κάνουν και να «μαγειρέψουν» το δικό τους . Μην κάνετε το ίδιο . Αν πρόκειται για κάτι ασήμαντο , όπως για παράδειγμα την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι να «βάλουν τα παιδιά τους» , όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται τουλάχιστον , για την αλήθεια του πράγματος δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά , στο «καλό» το τμήμα στο σχολείο , μην ταράζεστε . Για να κάνουν τέτοια προσπάθεια , αν ισχύει αυτό που λένε , φανταστείτε πόσο κομπλεξικοί είναι . Δείξτε κατανόηση στο πρόβλημά τους .
–    Μη χαμογελάτε και μη χαιρετάτε ανθρώπους που ξέρετε με βεβαιότητα ότι έχουν βλάψει εσάς ή αγαπημένα σας πρόσωπα . Το να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας σε τέτοιες περιστάσεις βλάπτει σοβαρά την υγεία .

Βγείτε με φίλους και με ανθρώπους που «φωτίζουν» την ψυχή και τη ζωή σας και φροντίστε να αποφεύγετε συστηματικά όσους τη «σκοτεινιάζουν». Διαλέξτε και υποστηρίξτε μόνο ό,τι σας κάνει καλό . 

Η ζωή είναι μικρή , για να αφήνετε τους «μικρούς» και «σκοτεινούς» ανθρώπους να σας την «τρώνε» όπως το σαράκι τρώει το ξύλο.
Κάντε πέρα ο,τι είναι βλαβερό. Η ζωή είναι πολύτιμη. Αγωνιστείτε και φωνάξτε για ο,τι σας στεναχωρεί , σας αδικεί και σας πιέζει . Μάθετε να μιλάτε . Κανείς δεν εκτιμά τον άβουλο, κανείς δε θέλει κοντά του , και καλά κάνει , «τα σιγανά ποταμάκια» . 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook