Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, που πραγματοποιήθηκαν Τρίτη 5, Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Απριλίου, σε Πραιτώρια, Πύργο και Τεφέλι, αντίστοιχα. 

Οι εκλογές αποτέλεσαν τη κορύφωση της τρίχρονης πορείας του Αγροτικού Συλλόγου από την ανάδειξη του προηγούμενου ΔΣ, μια πορεία κινητοποιήσεων, μαχών, και προσπάθειας οργάνωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, ιδιαίτερα από τον περασμένο Οκτώβρη και την πολυήμερη μάχη του μπλόκου των Πραιτωρίων.

Σε κλίμα αισιοδοξίας, 103 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ήρθαν στην κάλπη τις τρεις μέρες αυτές, σε μια πρωτοφανή για την περιοχή μαζική, δημοκρατική διαδικασία, που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου, κόντρα στον εκφυλισμό στην λειτουργία Αγροτικών Συλλόγων – σφραγίδα και μηχανισμών παραγωγής αντιπροσώπων, που έχει χρεοκοπήσει στην συνείδηση κάθε αγροτοκτηνοτρόφου της περιοχής. Δεκάδες νέες εγγραφές έγιναν στον Αγροτικό Σύλλογο, ενώ έντονη ήταν η συζήτηση για το επόμενο βήμα του αγώνα κατά των μέτρων της κυβέρνησης, ειδικά το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η μεγάλη αποδοχή των θέσεων της Αγροτικής Συσπείρωσης Αστερουσίων φάνηκε με την μαζική υπερψήφιση του νέου αγωνιστικού Διοικητικού Συμβουλίου. Μια αποδοχή στο πλαίσιο πάλης που έβαλε μπροστά το μπλόκο των Πραιτωρίων, το οργανωμένο κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τα αιτήματα που συσπείρωσαν την συντριπτική πλειοψηφία των μπλόκων πανελλαδικά, αποδοχή στην προσπάθεια καλύτερης οργάνωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε είναι (αλφαβητικά):

•    Γερασιμάκης Δημήτριος του Μιχαήλ
•    Καρκαβάτσος Εμμανουήλ του Στυλιανού
•    Κόκκινος Νικήτας του Γεωργίου
•    Κόρογλου Δημήτριος του Νικολάου
•    Στεφανάκης Ιωάννης του Αστρινού

Επίσης, εκλέχτηκε τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή, καθώς και αντιπρόσωποι για Ομοσπονδία.  

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλεί σε ετοιμότητα τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής, καθώς κυβέρνηση και κουαρτέτο συμφωνούν στις τελευταίες λεπτομέρειες στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Να μην φτάσει το νομοσχέδιο – λαιμητόμος στη βουλή, και αν τολμήσει να το φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση, να πάρει βροντερή απάντηση από την μικρομεσαία αγροτιά, με δυναμική και μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί όταν έρθει στη βουλή, πλάι στους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους!  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook