Το σύνθημα για φέτος είναι: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» και όλα είναι έτοιμα για το 5ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για παιδιά Δημοτικού  που διοργανώνει το «Κύτταρο Χαλέπας».

Αυτή τη φορά το Κυνήγι θα είναι εντελώς διαφορετικό! Αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής αλλά και  τα παιχνίδια-δοκιμασίες.

Πρόκειται  να διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016  στη συνοικία του Κουμπελή  και θα περιλαμβάνει πρωτότυπες δοκιμασίες, αναζητήσεις με χάρτες αλλά και γρίφους με αναφορές στην αρχαία ελληνική ιστορία και όχι μόνο! Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές  καθώς σε κάθε σταθμό του παιχνιδιού θα υπάρχουν διασκεδαστικές δοκιμασίες μυαλού και σώματος, πολύ γέλιο και δράση!

Οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεπερνούν τις 85 και τα παιδιά που θα λάβουν μέρος ανέρχονται στα 470, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών από κάθε άλλη χρονιά. 

Συμμετέχουν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία:  9ο, 10ο, 11ο Χανίων και 1ο και 2ο Κουνουπιδιανών. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ανοικτό χώρο στη συνοικία του Κουμπελή με αφετηρία και τερματισμό το 7ο Γυμνάσιο Χανίων στην ίδια περιοχή. 

Θα υπάρχουν δύο μεγάλες ηλικιακές ομάδες (Α΄-Β΄- Γ΄τάξη και  Δ΄-Ε΄-Στ΄τάξη). Οι  δοκιμασίες και οι γρίφοι θα είναι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Στη διοργάνωση συμμετέχει το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων,  και όπως κάθε φορά, οι εθελοντές του Τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα είναι παρόντες. Η Διεύθυνση Τροχαίας Χανίων θα φροντίσει για την οδική ασφάλεια των μικρών παικτών ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένα τμήματα της συνοικίας όπου θα εξελίσσεται το παιχνίδι. Στο προαύλιο του 7ου γυμνασίου καθ’ όλη τη διάρκεια  του Κυνηγιού θα υπάρχει  δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης για τα αδελφάκια -παιδιά προσχολικής ηλικίας που μαζί με τους γονείς τους θα έχουν ένα ευχάριστο και άνετο πρωινό στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook