Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους επικεφαλής των Θεσμών, στο Χίλτον.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο Alpha, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο θέμα των επικουρικών και των μειώσεων που θα υπάρξουν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος στο κανάλι: «Το ΔΝΤ θέλει αίμα».

Τη δυσκολία στις διαπραγματεύσεις παραδέχτηκε και ο κ. Κατρούγκαλος, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των ελληνικών θέσεων και των αιτημάτων των δανειστών. «Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει», ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.

Στις επικουρικές συντάξεις οι μειώσεις που συζητούνται είναι μεταξύ του 5% και 30%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε σενάριο για μείωση της τάξης του 50%!

Οι μειώσεις στο εφάπαξ θα κυμανθούν μεταξύ του 10% και 15%, ενώ στα μερίσματα του δημοσίου αναμένουμε μείωση 32%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook