Αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους αναμένεται να λάβουν εντός της ημέρας οι φαρμακοποιοί, καθώς συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση στις 5:00 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, κανονικά λειτούργησαν σήμερα, Δευτέρα, τα φαρμακεία της Αθήνας, ενώ κλειστά παραμένουν Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία στον Πειραιά.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χρονίως πάσχοντες και ανήμποροι, με απόφαση του υπουργείου Υγείας μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά, Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Υγείας αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, τονίζοντας ότι πέτυχαν «μία πρώτη νίκη», αλλά ότι «τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook