Ο Α.Ο. Χανιά είχε διάθεση, έβγαλε πάθος και παρότι του… στράβωσε δύο φορές το παιχνίδι κατάφερε έστω να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στα Τρίκαλα (2-2).

Η Χανιώτικη ομάδα υπέστη… σοκ με τη σέντρα, αφού από τραγικό λάθος ο Κουσκουνάς μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο με ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία των εθνικών πρωταθλημάτων έκανε το 0-1 για τα Τρίκαλα.

Οι παίκτες του Θωμά Γράφα όμως παρά την αρχική απογοήτευση μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 17’ ισοφάρισαν με πέναλτι του Γκέσιου, το οποίο καταλόγισε ο α’ βοηθός Μήταρης. Στο 31’ ο Στεβάνοβιτς κλώτσησε εκτός φάσης τον Τσούτση, αλλά ο Μουρτζάκης ήταν με πλάτη στη φάση και δεν είδε αυτό το χτύπημα, ενώ και κανείς από τους βοηθούς του δεν τον ενημέρωσε γι’ αυτήν. Στο 39’ υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΟΧ για μαρκάρισμα εντός περιοχής του Παπαπαναγιώτου στον Γκέσιο. Παρ’ όλα αυτά αυτοί που την… έπεσαν στον ρέφερι με τη λήξη του ημιχρόνου ήταν οι φιλοξενούμενοι, με επικεφαλής των διαμαρτυριών τον Γιάννη Καλιτζάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΧ έδειχνε αποφασισμένος για την ανατροπή αλλά ο Χιώτης με εξαιρετικές επεμβάσεις αρνήθηκε το γκολ σε Γκέσιο (58’) και Καρτσαμπά (59’). Η επόμενη καλή στιγμή χάθηκε και πάλι από κόρνερ του Μασάδο με τον Μπριλάκη (80’), ενώ στο 84’ ο Μουρτζάκης είδε πέναλτι πάνω στον Στεβάνοβιτς, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ριζογιάννης. Στη φάση είχε προηγηθεί το πέσιμο του Γκμπαλέ, με τον Μπριλάκη να αφήνει την μπάλα και να του… ζητάει τον λόγο για τον οποίο εκβίασε το πέναλτι και να γίνεται αποδέκτης ο Στεβάνοβιτς, που φάνηκε πάντως να κάνει… βουτιά μπροστά από τον Σάντερσον. Ακολούθησαν οι αποδοκιμασίες του κόσμου στον Μπριλάκη και η αντικατάστασή του από τον Παλιάτσιο για να γίνει πιο επιθετικος ο ΑΟΧ.

Στην εκπνοή ο ΑΟΧ πήρε… φιλί-ζωής με το γκολ του Δεινόπαπα, ενώ μετά τους πανηγυρισμούς –αλλά και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων στον β’ βοηθό Πάγκαλο- ακολούθησε η αποβολή του Ιωαννίδη.

Το τέλος του ματς βρήκε τους φιλάθλους –που πριν λίγα λεπτά αποδοκίμαζαν κάποιους παίκτες- να χειροκροτούν την ομάδα του Θωμά Γράφα για την προσπάθεια.

Ακόμα… βγάζει κάρτες ο ρέφερι της αναμέτρησης Μουρτζάκης, που μάλλον επηρεάστηκε από τις πολλές φορές που εκβίασαν το πέναλτι οι παίκτες των Τρικάλων και έδωσε αυτό πάνω στον Στεβάνοβιτς στο 84’.

Οι φάσεις του αγώνα
1’ ΓΚΟΛ: Οι παίκτες του ΑΟΧ με τη σέντρα κάνουν τραγικό λάθος, αφού απο γύρισμα του Μασάδο και αδράνεια της άμυνας ο Κουσκουνάς μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο με σουτ έξω από την περιοχή σκοράρει για το 0-1.
12’ Σέντρα του Παγώνη κεφαλιά του Τσούτση άουτ.
15’ ΠΕΝΑΛΤΙ: Από φάουλ του Μασάδο υπάρχει καθαρό κράτημα του Γκέσιου από τον Ριζογιάννη μέσα στην περιοχή και ο Μουρτζάκης με υπόδειξη του α’ βοηθού Μήταρη καταλογίζει πέναλτι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
17’ ΓΚΟΛ: Ο Γκέσιος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το 1-1.
18’ Εντυπωσιακή προσπάθεια του Δεινόπαπα και γύρισμα στον Τσούτση που έχασε σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας άουτ.
35’ Φάουλ του Μασάδο λίγο έξω από την εστία η μπάλα.
39’ Ο Γκέσιος στο έδαφος υπό την πίεση του Παπαπαναγιώτου διαμαρτυρίες για πέναλτι από πλευράς ΑΟΧ.
58’ Κόρνερ του Μασάδο ο Χιώτης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Γκέσιος με εντυπωσιακό “ανάποδο ψαλιδάκι” προσπάθησε να πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν αλλά ο Χιώτης επενέβη θετικά και έδιωξε σε κόρνερ.
59’ Κόρνερ του Μασάδο κεφαλιά του Καρτσαμπά διώχνει με το πόδι ο Χιώτης.
65’ Φάουλ του Σερτζίνιο κεφαλιά του Γκμπαλέ άουτ.
80’ Κόρνερ του Μασάδο κεφαλιά του Μπριλάκη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
82’ Σουτ του Χαροντάκη από πλάγια θέση μπλοκάρει ο Πρίφτης.
85’ ΓΚΟΛ: Ο Ριζογιάννης ευστοχεί στο πέναλτι που καταλόγισε ο Μουρτζάκης σε… βουτιά του Στεβάνοβιτς μπροστά από τον Σάντερσον.
90’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Μασάδο, πρώτη κεφαλιά του Γκέσιου, ο Παλιάτσιος παίρνει την κεφαλιά και ο Δεινόπαπας από κοντά με πλασέ ισοφαρίζει σε 2-2.

Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μήταρης (Ανατολικής Αττικής)-Πάγκαλος (Λασιθίου)
4ος διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες κάρτες: Μουμίν (16’), Μπριλάκης (18’), Χιώτης (21’), Γκέσιος (41’), Χατζηλιάδης (53’), Ιωαννίδης (66’), Μασάδο (70’), Βρούτσινα (71’), Δεινόπαπας (74’), Σαρακατσάνος (78’), Σάντερσον (84′), Χαροντάκης (90’)
Κόκκινη κάρτα: Ιωαννίδης (90+1’)

Α.Ο. Χανιά (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Παγώνης, Καρτσαμπάς, Μπριλάκης (88’ Παλιάτσιος), Ιωαννίδης, Σάντερσον, Μασάδο, Τσούτσης, Χατζηλιάδης (73’ Νάκας, 90+3’ Καμινιώτης), Δεινόπαπας, Γκέσιος.

Τρίκαλα (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Ριζογιάννης, Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Νιάρος (46’ Γκμπαλέ), Σερτζίνιο, Μουμίν, Στεβάνοβιτς, Ναβάρο (46’ Δουκάκης), Βρούτσινα (72’ Χαροντάκης), Κουσκουνάς.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook