Στη σκιά της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συγκλονίζει τη Βρετανία και έχει αρχίσει να ανησυχεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρεμπέκα Μπρουκς παραιτήθηκε την Παρασκευή από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της News International, της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Μέρντοχ στη Βρετανία.

Την είδηση της αποχώρησής της από τον βρετανικό βραχίονα της News Corp., που μεταδίδουν όλα ξένα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Στην επιστολή παραίτησής της, η Μπρουκς τονίζει ότι αποχωρεί γιατί η επιθυμία της να παραμείνει στη θέση της θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εταιρεία.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Ρεμπέκα Μπρουκς αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού του βρετανικού Κοινοβουλίου για να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ενώπιον της επιτροπής θα προσέλθουν, την ίδια ημέρα, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς και ο γιος του, Τζέιμς.

Η υπόθεση των υποκλοπών, που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, έχει αρχίσει να λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς έρευνες ξεκινούν και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως έγινε γνωστό, το FBI πρόκειται να διερευνήσει καταγγελίες που θέλουν την News Corporation να έχει υποκλέψει τηλέφωνα θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο πηγές του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ανωνύμως ότι ξεκινά έρευνα -η πρώτη ένδειξη ότι το σκάνδαλο υποκλοπών «διασχίζει» πλέον τον Ατλαντικό.

«Είμαστε ενήμεροι των ισχυρισμών -για διενέργεια υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων- και εξετάζουμε αυτoύς τους ισχυρισμούς» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας πηγή του FBI.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook