Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των αγροτοκτηνοτρόφων οι οποίοι διώκονται νομικά από την εταιρεία Μαρινόπουλος επειδή το Πάσχα του 2013 είχαν διαμαρτυρηθεί έξω από σούπερ μάρκετ της εταιρείας για τις τιμές των αμνοεριφίων.

Μάλιστα, η εταιρεία Μαρινόπουλος προχώρησε και σε δεύτερη μήνυση σε βάρος του προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου, Μανούδου Σταυριανουδάκη, για την ίδια κινητοποίηση.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων: 

“Χαιρετίζουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους που έδειξαν την αλληλεγγύη τους σήμερα στα δικαστήρια. Καταγγέλλουμε την νέα προσπάθεια για δίκη αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων, που δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους, οι οποίοι διαμαρτύρονται και αυτοί για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Οι κτηνοτρόφοι διώκονται επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013, διαμαρτυρόμενοι τις προσφορές από την εταιρία, αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα σε πολύ χαμηλές τιμές, που έχουν ως αποτέλεσμα να πιέζουν τις τιμές παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα.  

Η δίκη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δίνουν μάχη επιβίωσης ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών που απαξιώνουν τα ντόπια προϊόντα και την ίδια ώρα ταϊζουν τους καταναλωτές άλογα και γαϊδούρια.

Η δίκη πήρε αναβολή για τις 30 Νοέμβρη, ενώ στις 9 Μάη καλείται ξανά ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Μανούσος Σταυριανουδάκης μετά από δεύτερη μήνυση από την εταιρεία Μαρινόπουλος για την προαναφερόμενη κινητοποίηση .

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.                

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook