Για την Αθήνα αναχωρεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να έχει σειρά επαφών για την προώθηση θεμάτων της πόλης. 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη για το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνεργασία με στελέχη της ΔΕΗ, διήμερη συνεργασία, στην οποία θα προεδρεύσει, με εμπειρογνώμονες από τη Δανία – στελέχη της  Danva που είναι η αντίστοιχη Ενωση ΔΕΥΑ της Δανίας, σε workshop με θέμα τη  Συγκριτική Αξιολόγηση των ΔΕΥΑ κα,ι τέλος, θα συμμετάσχει στη διημερίδα μεταξύ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της ΚΕΔΕ, στην οποία θα λάβει μέρος και ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών θεμάτων κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διημερίδας  θα συζητηθούν ζητήματα που  αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Δήμων και των υπηρεσιών τους ενώ θα γίνουν εξειδικευμένες εισηγήσεις σε  θέματα που σχετίζονται με τον προληπτικό έλεγχο δαπανών, τον   προσυμβατικό  έλεγχο και τον κατασταλτικό έλεγχο απολογισμού των Δήμων. 

Ο Δήμαρχος θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης  Παρασκευής και, κατά τη διάρκεια της απουσίας του,  θα τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Θεοδωράκης.