Προσπάθεια έγκαιρου προγραμματισμού των εγγραφών σε νηπιαγωγεία και στην πρώτη τάξη των δημοτικων, έχει ξεκινήσει από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης, στόχος είναι από τώρα να εξασφαλισθεί μια – όσο είναι δυνατόν – ισοκατανομή των μαθητών και καλύτερη διαχείριση ενός θέματος που αφορά χιλιάδες οικογένειες.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από την Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ενοριακό Κέντρο Αρωνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του κ. Μηλιαράκη με τους Διευθυντές/τριες και Προϊσταμένους/ες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών περιοχής Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων,  με τον κ. Μηλιαράκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία εγγραφών μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού και στην Α΄ τάξη Γυμνασίου. 

Όπως είπε ο κ.Μηλιαράκης αφενός θα γίνει μια διερεύνηση, από τώρα, των προθέσεων των γονέων για το σχολείο στο οποίο θέλουν να εγγραφούν τα «πρωτάκια» και φετέρου θα υπάρξει μια σειρά κριτηρίων τα οποία θα ληφθούν υπόψιν έτσι ώστε να γίνουν οι εγγραφές με ομαλό τρόπο και χωρίς προβλήματα.

Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές.

Επίσης, στην διάρκεια της συνάντησης στο Ακρωτήρι, συζητήθηκαν σκέψεις-προτάσεις εν όψει της λήξης του Σχολικού Έτους. 

Προτάθηκε να υπάρχουν κοινές δράσεις και δραστηριότητες από τη νέα σχολική χρονιά μεταξύ των Σχολικών Μονάδων της περιοχής Ακρωτηρίου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Σχολικών Συμβούλων και των Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής. Το πρόγραμμα της συνάντησης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία προσφέροντας στα στελέχη εκπαίδευσης την ευκαιρία να επικοινωνήσουν προβληματισμούς και εμπειρίες τόσο μεταξύ τους όσο και με τον κ. Μηλιαράκη που δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων Διευθυντών/ντριών και Προϊσταμένους/ες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook