Αυξομειώσεις παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των προσφύγων, που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλά άτομα από άλλα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, έπειτα από ενημέρωση που είχαν από ομοεθνείς τους για τη νέα δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, μετακινούνται από μόνοι τους προς το λιμάνι, με την ελπίδα να βρουν και αυτοί μια θέση στην επόμενη προγραμματισμένη μεταφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες λιμενικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες που είχε φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Την Τρίτη, οι πρόσφυγες ανέρχονταν σε 3.675 άτομα, ενώ σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το λιμενικό, ο αριθμός αυτός ανήλθε περίπου σε 3.800 άτομα.

Σχετικά με τον Σκαραμαγκά, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ήδη έχει γεμίσει ο πρώτος τομέας χωρητικότητας περίπου 1.000 ατόμων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η μεταφορά άλλων 1.000 προσφύγων στον δεύτερο τομέα.

Πάντως, οι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται σε Μαλακάσα και Οινόφυτα ή σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κέντρο πόλης όπου υπάρχουν ξένες τράπεζες για να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού.

Τέλος, να σημειωθεί πως το πρωί της Τετάρτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας μόνο πέντε πρόσφυγες από τη Λέσβο, ενώ την Τρίτη έφτασαν έξι πρόσφυγες από τη Χίο με το «Blue Star 1».