ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1)Ζητείται από από το λαό επανάσταση με σκοπό την διαγραφή των χρεών , και την βελτίωση του βιοτικού επίπεδου της χώρας.

2)Ενοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας ενάντια σε αυτούς  που προσπαθούν να μας βάλουν αλυσίδες.
 

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

A) Βραχυπρόθεσμοι στόχοι

Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι η δημιουργία οργανωτικού σχεδιασμού για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων ανέργων , συνταξιούχων , μαθητών και σπουδαστών για τα δικαιώματα που έχουν καταπατηθεί στους χώρους εργασίας  με την εκμηδένιση των μισθών , με την καταπάτηση των κλαδικών συμβάσεων , με την επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας. Τους συνταξιούχους για τις κουρεμένες συντάξεις τους , και τους σπουδαστές για τα μελλοντικά τους δικαιώματα στους χώρους εργασίας αλλά και για τα επαγγελματικά  δικαιώματα που πρόκειται να αποκτήσουν.

Ένας ακόμα στόχος είναι να δοθεί εκλαϊκευτικά σε όλους η πραγματική εξήγηση που όλοι αγνοούν μέχρι σήμερα για τα λεγόμενα χρέη του ελληνικού κράτους πως έχουν δημιουργηθεί, και ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι ονομαστικά και με τις υπόγραφες τους. (Όλα υπάρχουν στα ΦΕΚ υπογεγραμμένα από τους εκάστοτε  υπουργούς).

Τρίτος πολύ σημαντικός στόχος είναι η συμμέτοχη  ακαδημαϊκών σε εκλαϊκευτικές ομιλίες που θα ενημερώνουν τους πολίτες για την πραγματικότητα όλων όσων συμβαίνουν και έχουν προηγηθεί  όλα αυτά τα χρόνια στην χώρα.

Β)Μεσοπρόθεσμοι στόχοι

Να αυξήσουμε των αριθμό των πολιτών  σε όσων το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά που θα γνωρίζουν τι είναι πραγματικά το κράτος που κατοικούν και τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί. Και λέμε κράτος και το διαχωρίζουμε από την λέξη χώρα γιατί το κράτος είναι ένα δημιούργημα , ένας μηχανισμός φτιαγμένος να εξυπηρετεί συμφέροντα. Και φυσικά τι άλλο από το να βρούμε τα άτομα τα οποία θα στελεχώσουν την προσπάθεια όταν θα αρχίσει να υπάρχει μια μαζικότητα.

Γ)Μακροπρόθεσμοι στόχοι

Στα μακροπρόθεσμα πλάνα μας είναι η δημιουργία ενός κινήματος που θα καταφέρει να έχει επιρροή στην πολιτική ζωή του τόπου. Σε πραγματικούς αριθμούς βασική επιδίωξη δεν είναι να προσπεράσουμε το πρόβλημα αλλά να το συνθλίψουμε. Να μπορέσουμε να βγούμε από όλες αυτές τις δεσμεύσει που μας δημιουργούν παρά την θέληση και χωρίς την γνώμη μας. Έχουμε όλοι μας πιστέψει ότι όλο αυτό το  δίκαιο που  έχει γραφεί στην Ελλάδα αλλά  και στην Ευρώπη είναι κάτι που δεν αλλάζει και πρέπει να τηρηθεί σαν ευαγγέλιο με κάθε κόστος. ΟΧΙ !!! είναι ένα δίκαιο που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που θέλουν να ορίσουν το μέλλον, και τους τρόπους συμπεριφοράς και ζωής, ανθρώπων που αγνοούν και την ύπαρξη του.
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η επιχείρηση για την οποία γίνεται λόγος  φέρει την επωνυμία. Φέρετε ότι έχει 28 εταίρους ενώ στην πραγματικότητα έχει γύρω στα 11.000.000 όσο και ο πληθυσμός της. Τα προϊόντα που πουλάει  αυτήν την περίοδο είναι
Φτώχεια
Ανεργία
Αυτοκτονίες
Χρέη  

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η επιχείρήση λειτουγεί στον Ευρυτερο Ελλαδικο χώρο για περισσοτερα από 4500χρόνια. Από την αρχή της λειτουργείας της παρηγαγε πολιτισμο τέχνες , γραμματα και επιστήμη.Το προσωπικο της εκείνες τις περιόδους της οικονομικής, πολιτικής και πολιτισμικής  της άνθησης ήταν διακεκριμένες προσωπικότητες σε όλους τους τομείς των ειδικοτήτων όπως :Αριστοτέλης πυθαγόρας , θαλής , Σοφοκλής ,  Θουκυδίδης , κ.α.

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις συνεχώς συρρικνώνουνε αφού ολοένα και περισσότερα κτίρια δημόσιες επιχειρήσεις, παραλίες , βραχονησίδες και νησιά παραχωρούνται σε ξένα και εγχωρία ιδιωτικά κεφάλαια με σκοπό το κέρδος. Αύτη την στιγμή το ενοίκιο για να μπορεί κάποιος να ζήσει στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό αφού περιλαμβάνεις υψηλούς φόρους , ένφια , τέλη , κ.α .
 

Προϊόντα

Άνεργοι

 Η χώρα παράγει  συνεχώς άνεργους σε αφθονία και τα τελευταία χρόνια άνεργους πτυχιούχους Πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης ας αντλήσουμε μερικά δεδομένα για το 2015 σχετικά με τους άνεργους.
Το ποσοστό ανεργία του τελευταίου τρίμηνου του 2015 συμφώνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ ήταν για τις ηλικίες από (15-24) 49% , (25-29)37,4%, (30-44) 23,2% (45-64) 19 % και (65+)10%. Και να το μεταφράσουμε και σε απόλυτους αριθμούς 1.174.658. ήταν άνεργοι έναντι 3.641.682 εργαζομένων.

Φτώχεια

Η χωρά παράγει  ασυναγώνιστη φτώχεια συγκριτικά με τους γείτονες ευρωπαίους της αφού και πάλι συμφώνα με στοιχεία από την εστέτ το 22,1 % του πληθυσμού της χώρας το 2014 βρισκόταν στο κατώφλι της φτώχειας. Το εισοδηματικό όριο ήταν τα 4608 ευρώ ετησίως. Και πάλι να δώσουμε λίγους αριθμούς , τα νοικοκυριά που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτωχής ήταν 888.452 που μεταφράζεται σε 2.384.035 Άτομα !!!!Όπως όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά οι αριθμοί συνεχώς ανέρχονται.

Ρατσισμό

Πολύ λένε το ανεξήγητο φαινόμενο του ρατσισμού , της ξενοφοβίας και του φασισμού. Η χώρα τα τελευταία χρόνια παράγει ρατσισμό , αν δούμε την ιστορία θα καταλάβουμε πως αυτό είναι σύνηθές σε περιόδους κρίσεις να ανθίζουν αντιδραστικά ιδεολογήματα τύπου (Χρυσή αυγή ) και όπως έλεγε και ο Μαρξ η ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα και την δεύτερη ως τραγωδία. Είναι λυπηρό που δεν έχουμε μάθει ακόμα από την ιστορία και μάλιστα την πρόσφατη συνεπώς ζούμε την τραγωδία. Ας μην σταθούμε σε αυτό , η χώρα  που γέννησε την φιλοσοφία , για να εξευγενίσει τον άνθρωπο και να προάγει το πνεύμα του αυτή η ίδια χωρά , τρέφει τα κατώτερα συναισθήματα φόβου , μίσους , και ισοπέδωσή στων ανθρώπινων αξιών.

ΑΓΟΡΑ

Η εν δύναμη αγορά μας  δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη , αποτελείται από πολλές κοινωνικές ομάδες. Άνεργοι , εργάτες , μισθωτοί , φοιτητές , συνταξιούχοι , αγρότες κ.α.  Ξεκινάμε ότι στόχος είναι η διεύρυνση της αγοράς σε όλες τις κοινωνικές ομάδες πρέπει να στραφούμε στην πληροφορήσει όλων πρέπει να κατακτηθούν όλες οι πιθανές αγορές.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι το ίδιο το κράτος και οι λειτουργοί του οι όποιοι προσπαθούν συνεχώς να δεσμεύουν όλο και περισσότερο όλες τις κοινωνικές ομάδες με νομούς , φορολογίες , απαγορεύσεις. Ο δεύτερος ανταγωνιστής μας είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη της ‘ΕΛΕΎΘΕΡΗΣ’ αγοράς και της ελεύθερης κινητικότητας κεφαλαίων και συντελεστών παράγωγης.

Η λέξη ελευθερία είναι μια εξαιρετικά δύσκολη λέξη να δοθεί ερμηνεία  αφού εντάσσεται στην σφαίρα του φιλοσοφικού όπως η ηθική.  Το ελευθερία στην κινητικότητα κεφαλαίων και συντελεστών παράγωγης ακούγεται κάτι το πού δίκαιο και προοδευτικό  με την συνηθισμένη ερμηνεία της λέξης ελευθερία είναι όμως τόσο αρνητικό στην πράξη.

Ας το εξηγήσουμε λίγο : Tι θα πει ελεύθερη κινητικότητα κεφαλαίων ; Το κεφάλαιο μπορεί να επενδύει ελευθέρα και επίσης οι συντελεστές παράγωγης , εργασία , πρώτες ύλες , μηχανολογικός εξοπλισμός κ.α. κινούνται και αυτά ελευθέρα εντός της ‘ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ’ Ευρώπης .

Δεν υπάρχει τίποτα το ελεύθερο με την σημασία που όλοι ερμηνεύουμε την ελευθερία  στο μυαλό μας. Αρκεί  να δώσουμε ένα απλό παράδειγμα. Έστω μια βιομηχανία στην Ελλάδα η οποία παράγει ρούχα . Το μαλλί που χρησιμοποιεί έστω της κοστίζει 1 ευρώ το κιβώτιο.

Το ίδιο κιβώτιο έρχεται  από την Γαλλία με συνολικό κόστος 0,40 λεπτά και αυτό γιατί ίσως ο γάλλος επιχειρηματίας μαλλιού να έχει μια παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και το ανά μονάδα κόστος του στο προϊόν να είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από τους έλληνες παραγώγους  και ακόμα το  πλήθος των ζωών που δίνουν μαλλί να είναι υπερδιπλάσιο.

Σε μια Ευρώπη της Ελευθερίας που δεν υπάρχουν δασμοί και δεν μπορεί μια χωρά να έχει την δική της δασμολογική πολιτική για να προστατεύσει  ομάδες του πληθυσμού ο Έλληνας παραγωγός μαλλιού είναι καταδικασμένος σε κλείσιμο. Που ακριβώς βρίσκεται η ελευθερία ;;

Που ακριβώς βρίσκεται η κοινωνική δικαιοσύνη  ;;;;  Απλά  το μεγάλο οικονομικά κεφάλαιο καταπίνει το μικρό . Αυτό εμείς το ονομάζουμε Ευρώπη των λαών και αλλά τέτοια ευφυολογήματα.

Ένας άλλος μεγάλος ανταγωνιστής το πολίτικο σύστημα που έχει να κερδίσει πολλά από όλο αυτό. Όλοι αυτοί που κατά καιρούς ήρθαν είναι και θα έρθουν στην κυβέρνηση και με τόσο πάθος υπερασπίζονται το αστικό κέρατος που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διογκώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο για αυτούς που δεν έχουν και όλο και πιο άνετο και εύκολο για αυτούς που έχουν να πάρουν. Μεγάλος εχθρός τα σύνθετα λόγια και φυσικά τα κούφια χωρίς πράξει λόγια , Αστικά κώματα που ξαφνικά υπερασπίζονται απεργούντες  επειδή τώρα είναι στην αντιπολίτευση ,  σοσιαλδημοκράτες που κάνουν τη βρώμικη δουλεία που δεν μπορούσαν να κάνουν δεξιά κόμματα. Υπάρχει ένα μπέρδεμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί και ο όρος είναι μεγάλος και έμπειρος. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν το λαό και να μιλήσουμε την γλωσσά τους το κώνου έμπρακτα το δείχνουν τα νούμερα αλλά όχι τα δικά τους νούμερα .

Οικονομικά στοιχεία

Ας αναφερθούν στα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης Ελλάδα.

Συμφώνα με στοιχειά που αντλήσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών στις 31 /12 /2015 το χρέος ήταν 331.322,16 δις ευρώ. Το πόσο από μόνο του δεν λέει και πολλά. Το σημαντικό σε μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει προβλήματα χρεών είναι ανακαλύψει την προέλευση τους.

Ξεκινάμε λοιπόν να αναλύουμε το χρέος με τον νόμο 3723 9/12/2008 άρθρα 2,3,4,5 δόθηκαν εγγυήσεις στις τράπεζες 23 δις ευρώ , για να δοθούν σε στεγαστικά επιχειρηματικά κτλ δάνεια που θα ανέκαμπταν την αγορά. Δηλαδή το δημόσιο εξέδωσε εγγύηση στον ιδιώτη εγγυήθηκε για αυτόν ούτος ώστε να δανειστεί. Και μάλιστα του έδωσε και ομόλογα. Αμέσως μετά έχουμε τους νόμους :

N. 3845 6- 5- 2010 ( άρθρα 4 παράγραφος 8 )15 δισεκατομμύρια

Ν. 3864 21- 7- 2010 ( άρθρα 3 παράγραφος 1 ) 10 δισεκατομμύρια

Ν. 3872 3- 9- 2010 ( άρθρο 7 ) 25 δισεκατομμύρια

Ν. 3965 18- 5- 2011 ( άρθρο 19 παράγραφος 1 ) 30 δισεκατομμύρια

Ν. 4031 9-12-2011 ( άρθρα 1 , 2 ) 60 δισεκατομμύρια

Ν. 4056 12- 3-2012 ( άρθρο 21 ) 30 δισεκατομμύρια

Ν. 407919- 9-2012( άρθρο 1 παράγραφος 1 ) 40 δισεκατομμύρια

Όλα μαζί 233 δις ευρώ έχουν δοθεί σε ιδιωτικές τράπεζες με την εγγύηση του κράτους, που φυσικά μέσα στους νόμους συμπληρώνετε ότι σε περίπτωση που τα ομόλογα δεν καλυφθούν από τις τράπεζες  υπεύθυνος για την πληρωμή τους είναι το ελληνικό κράτος.

Αυτά σχετικά με τα χρέη της εν λόγο επιχείρησης.

Από την άλλη πλευρά για το 2016 προβλέπονται έσοδα 53,527δις και έξοδα 55,751 συμφώνα πάντα  με τον κρατικό προϋπολογισμό. Και το ΑΕΠ της χώρα παρουσιάζεται μειωμένο για το 2016.

Όπως βλέπουμε και από τους αριθμός τα συνολικά έσοδα με τα συνολικά έξοδα άρχοντα να ισορροπήσουν , και αν ανατρέξουμε σε άλλες χρόνιες οι υποχρεώσεις μας καλύπτοντας από τα έσοδα. Το πρόβλημα ήταν ένα το ψεύτικο χρέος που δημιουργήθηκε με σκοπό την δέσμες μας και την χειροτέρευση του βιοτικού μας επίπεδου προς όφελος  άλλων.

Ο Στυλιανός Ανδρουλάκης είναι Οικονομολόγος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook