Αναστάτωση επικρατεί στο σχολείο «Χέντερσον» στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, εξαιτίας της οδηγίας που έδωσε η υποδιευθύντρια του σχολείου Cherith Telford. Η Telford κάλεσε πρόσφατα όλες τις μαθήτριες του σχολείου σε συνάντηση και τους ζήτησε να μακρύνουν τις φούστες τους μέχρι το γόνατο «για να είναι οι ίδιες ασφαλείς, να μην αποσπούν τους συμμαθητές τους και να “τους μπαίνουν ιδέες” και για να υπάρχει ένα καλό περιβάλλον για τους άντρες που εργάζονται στο σχολείο».

Μετά την σχετική οδηγία της υποδιευθύντριας, η οποία υποστήριξε ότι όποια μαθήτρια δεν συμμορφωθεί θα αποβάλλεται από το σχολείο, γονείς, μαθήτριες αλλά και ακτιβίστριες για την ισότητα των δύο φύλων, εξέφρασαν την οργή τους για την υποδιευθύντρια.

Η Deborah Russell, ακτιβίστρια και λέκτορας στο πανεπιστήμιο Massey στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι η οδηγία της Telford στέλνει το μήνυμα ότι οι νεαρές κοπέλες είναι υπεύθυνες για την σεξουαλική συμπεριφορά των νέων αντρών και επίσης, στέλνει στους άντρες ένα κακό μήνυμα, ότι δηλαδή η σεξουαλική τους συμπεριφορά είναι ανεξέλεγκτη.

Επίσης, η Debbi Tohill, επικεφαλής της οργάνωσης «Rape Crisis», που μάχεται ενάντια στον βιασμό των γυναικών, υποστήριξε ότι είναι θετικό για ένα σχολείο να έχει ενδυματολογικό κώδικα, αλλά η συγκεκριμένη οδηγία περνά το μήνυμα ότι το «βάρος» πέφτει στις έφηβες μαθήτριες για «να μην αποσπούν τους συμμαθητές τους και τους άντρες εκπαιδευτικούς».

Μαθήτριες του «Χέντερσον» μίλησαν για το επίμαχο θέμα στα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας και υποστήριξαν ότι δεν είναι τόσο η οδηγία της υποδιευθύντριας που τις ενόχλησε, όσο η σκέψη που «κρύβεται» πίσω από την συγκεκριμένη οδηγία, δηλαδή ότι «τα κορίτσια γίνονται στόχος επειδή το σώμα τους είναι σεξουαλικό και αποσπά την προσοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook