Την αντίθεσή του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή και αφορά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή το Υπουργείο Παιδείας, τα Νηπιαγωγεία ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγείων, είναι μονοθέσια ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των Νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε νήπια και όχι λιγότερο από δεκατέσσερα και πέντε νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση νηπίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων. 

Έτσι, η αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων και κάθε νηπιαγωγείο (από 7 στα 14) συνεπάγεται συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νηπιαγωγείων για το νέο έτος. Το δημόσιο Νηπιαγωγείο υποβαθμίζεται με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει σε όλες τις οικογένειες δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Αντ’ αυτού με το σχέδιο νόμου εξυπηρετούνται συμφέροντα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων/παιδικών σταθμών.

•    Λέμε όχι στην υποβάθμιση των νηπιαγωγείων, όχι στο κλείσιμό τους, όχι στη μείωση θέσεων εργασίας των νηπιαγωγών. 
•    Απαιτούμε δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα νήπια από 4 έως 6 ετών στα πλαίσια ενιαίας 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης."