Οι Πρόσκοποι σε όλη τη χώρα ανταποκρίνονται καθημερινά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλλεγγύης στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που γνώρισε η Πατρίδα μας. Στη Λέσβο και τη Χίο, από την πρώτη στιγμή, τα Συστήματά μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, μέσα σε δύσκολες συνθήκες κάνοντας πράξη την Υπόσχεσή μας, «… να βοηθώ κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση…», κάνοντάς μας όλους υπερήφανους.
Δεκάδες Βαθμοφόροι και ενήλικα στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στις μέχρι σήμερα, ανθρωπιστικές αποστολές στη Λέσβο, τη Κω, τη Χίο με ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συνολικά, το τελευταίο διάστημα, έχει οργανώσει και διεκπεραιώσει πλήθος ενεργειών σχετικά με τη διαμονή, διατροφή, διαχείριση των προσφύγων, παροχή ψυχαγωγίας στα μικρά προσφυγόπουλα και γενικά, πιστό στις Αρχές του κάνει πράξη το Νόμο και την Υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο.

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Κρήτης οργανώνει τη συμμετοχή ομάδας ενηλίκων μελών και Στελεχών, ώστε να συνδράμουμε κι εμείς στο ελάχιστο, τις προσπάθειες και τη δουλειά των αδελφών μας στην Αττική.

Eτσι λοιπόν καθορίστηκε ότι το χρονικό διάστημα από 21 μέχρι 24 Απριλίου ενήλικα στελέχη της περιφέρειάς μας, θα πραγματοποιήσουν ανθρωπιστική αποστολή σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της Αποστολής κ Ρωσσίδη Κωνσταντίνο στο 6994448252 ή με τον Βοηθό Περιφερειακό Έφορο προσκόπων Δυτικής Κρήτης κ. Σκουλουδάκη Μανώλη στο 6944526797 η στο www.handforhelp.tk

 

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

                                  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ

Μπιμπερό

Θερμός

Καρότσια για μικρά παιδία

ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

                             ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Βρεφικό γάλα

Βρεφικές τροφές

Βρεφικές κρέμες

Μπιμπερό

Χαρτομάντιλα

Πιπίλες

Ποτήρια μιας χρήσεως

Κουταλιά μιας χρήσεως

Γάντια πλαστικά

Πιρούνια

μπισκότα

κρουασάν

Μπάλες, μπαλόνια παιχνίδια για τα παιδιά

Φόρμες, ρούχα και εσώρουχα για παιδιά

Ζυμαρικά

Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης

Γάλα  σε σκόνη

Μακαρόνια

Ρύζι

Κριθαράκι

Κονσερβοποιημένο φαγητό

Χαρτιά υγείας

Μωρομάντιλα

Παιδικές πάνες

Αφρόλουτρα

Σαμπουάν

Σαπούνια 

Σερβιέτες

Κρέμες κατά του συγκάματος

Παιδικές πούδρες

Οδοντόκρεμες για παιδιά και ενήλικες

Οδοντόβουρτσες για παιδιά και ενήλικες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook