Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο  για τα ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν ν’ ασχοληθούν με γεωπληροφορική και GIS σε θεματικές ενότητες όπως το Κτηματολόγιο, τη χωροταξία, το Περιβάλλον, τις μεταφορές, τη Χαρτογραφία, τη Γεωλογία, την Υδρογραφία κ.ά.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση GIS, αλλά είναι χρήσιμη η εξοικείωση στη χρήση Η/Υ.

 Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

·Να μάθουν τις βασικές έννοιες και δυνατότητες των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS)

·Να εξοικειωθούν με την αναγνώριση, αξιολόγηση και διαχείριση προβλημάτων που σχετίζονται με το χώρο

·Να ενημερωθούν για τη χρήση GIS ως εργαλείο επίλυσης τέτοιων προβλημάτων

 ·Να γνωρίσουν τις βασικές μεθοδολογίες σχεδιασμού, την υλοποίηση και εφαρμογή λύσεων GIS και

· Να κάνουν την πρακτική εξάσκηση στη χρήση του κατάλληλου λογισμικού.

 Ενότητες Σεμιναρίου:

·   Εισαγωγή στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS)

·   Το GIS ως εργαλείο λήψης αποφάσεων

·   Τα δεδομένα

·   Πηγές δεδομένων, συλλογή & προβολικά συστήματα

·   Χωρική ανάλυση & υποστήριξη λήψης αποφάσεων

·   Χαρτογραφική απόδοση & επικοινωνία της γεωγραφικής πληροφορίας

·   Σφάλματα κατά την λειτουργία των GIS

·   Σύγχρονες τάσεις

Κόστος του προγράμματος: 190€ ανά συμμετοχή.

Χρόνος Διεξαγωγής:  Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 30 ωρών,  θα διεξαχθεί από 06/05/2016 έως 23/5/2016 κάθε Δευτέρα & Παρασκευή  (17.00-21.15) .

 Χώρος υλοποίησης: Νέα Αλικαρνασσός Ικάρου και Αρχιμήδους 1

 Εισηγητές:

1. Μάριος Αποστολάκης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και  Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι  ελεύθερος επαγγελματίας  Πολιτικός Μηχανικός και διατηρεί  τεχνικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 2010 και έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης καθώς και στο Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας προγράμματα διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης  εργαζομένων στο Δημόσιο. Είναι εισηγητής των προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

2. Γιάννης Νικηφοράκης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο της Επιστήμης Υδατικών Πόρων και διδακτορικού τίτλο στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής. Επίσης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΙΤΕ. Η επαφή του με τα GIS ξεκίνησε από τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του και συνεχίστηκε τόσο στις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία καθώς έχει διδάξει σε μαθήματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

 Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9. Υπεύθυνος κ. Κυριάκος Λεονταράκης, τηλ: 2810-302735 & 302730 email: leontarakis@katartisi.gr   info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook