Από τον Σεπτέμβρη του 2015, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών έχει ξεκινήσει καμπάνια υποστήριξης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Στο πλαίσιο της καμπάνιας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, συζητήσεις, και παρεμβάσεις ενημέρωσης στην πόλη. 

Παράλληλα η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα να συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης ώστε να καλυφθεί ένα μικρό ποσοστό των αναγκών των προσφύγων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ήδη,
– έχουν αποσταλεί 16 μεγάλες παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης (8 στην Ειδομένη, 5 στη Σάμο, 1 στην Αθήνα) και 1 στην Θηβα)
-έχουν συγκεντρωθεί 3760 ευρώ με τα οποία αγοράστηκε και στάλθηκε ξηρή τροφή στα σύνορα στην Ειδομένη, πληρώθηκαν η μεταφορά των αγαθών, και καλύφθηκαν έξοδα εκδηλώσεων της καμπάνιας.
 
Εξαιτίας της υπερπροσφοράς, κι επειδή, εδώ και καιρό οι ανάγκες  για αποστολή ρούχων είναι μηδαμινές, το περίσσευμα των ρούχων (περι τις 4 επιπλέον παλέτες) διατίθεται στο χαριστικό παζάρι που πραγματοποιείται στον χώρο του Στεκιού κάθε Τετάρτη απόγευμα.

Επίσης, ανταποκρινόμενοι σε επικοινωνία κατά την οποίαγνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε είδη ρουχισμού στις γυναικείες φυλακές Θήβας, αποστάλθηκε μια παλέτα ρούχων σε άπορες κρατούμενες.
 
Συνεχίζοντας τις δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών οργανώνει

Χαριστικό Παζάρι το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 από της 11.00 και ως της 13.30 στο παρκάκι πίσω από το Ωδείο  (συμβολή  Δασκαλογιάννη και Νικηφόρου Επισκόπου). 

Στο χαριστικό παζάρι θα χαρίζονται ρούχα που έχουν περισσέψει και θα συλλέγονται και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
 
Συνεχίζετε η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες,

Στη Χ”μιχαλη Νταλιάνη 5, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14:30 και 18:00-21:00 και Σάββατο 9:00-14:30 

τα αγαθά που συγκεντρώνονται είναι:

ΤΡΟΦΙΜΑ: μακαρόνια, ρύζι, φακές, κονσέρβες (όχι χοιρινό), γάλατα μακράς διαρκείας, χυμούς, βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, νερά.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ: υγρό πιάτων, wettex.

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: αντισηπτικά χεριών, σαπούνια ατομικά, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, πάμπερς, σερβιέτες.
ΦΑΡΜΑΚΑ: αντιβιοτικά, παυσίπονα,

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: παπούτσια (Νο 30+), υπνόσακους, σακίδια πλάτης, σκηνές,καπέλα

Σημειώνετε πως ΔΕΝ συλλέγονται είδη ρουχισμού  τηλ επικοινωνίας:   6974815328 (Μανώλης), 6979339244 (Κική)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook