Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Απριλίου με επίσκεψη των ηλικιωμένων σε κέντρο προσχολικής αγωγής και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου.

Οι εκδηλώσεις των ημερών, σε κάποιες από τις οποίες θα παραστεί και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, συμπεριλαμβάνουν πασχαλινά ζυμώματα, ήθη και έθιμα του Πάσχα, κατασκευές, τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

⦁    Το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 10.00 π.μ., το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. Φορτέτσας, θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες της περιοχής (Πολιτιστικό σύλλογο Φορτέτσας,  12ο Νηπιαγωγείο, 21ο  Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 12ου Νηπιαγωγείου & 21ου Δημοτικού σχολείου και την Ενορία Τιμίου Σταυρού), στην αίθουσα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, εκδήλωση με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα…έθιμα & αναμνήσεις». 

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα Επικοινωνίας Γενεών: Ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων…» και κατά τη διάρκειά της, σε μια προσπάθεια αναβίωσης ηθών και εθίμων, από κοινού μικροί και μεγάλοι θα παρασκευάσουν «Λαζαράκια» θα τραγουδήσουν τα κάλαντα του Λαζάρου και θα αναπαραστήσουν την Ανάστασή του.

Επιπλέον θα κατασκευάσουν ροδαρές και σταυρούς των Βαΐων, θα βάψουν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά (κρεμμυδόφυλλα) και θα δημιουργήσουν πασχαλινές κατασκευές.

⦁    Την Πέμπτη 21 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8), θα πραγματοποιηθεί η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο, θεατρικό δρώμενο (Ανάσταση του Λαζάρου), τα μοιρολόγια της Παναγίας και απαγγελία πασχαλινών ποιημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα από την ομάδα Ζαχαροπλαστικής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινά καλαθάκια κατασκευασμένα  από την ομάδα εργοθεραπείας του Κέντρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook