Με στάσεις εργασίας απαντούν οι υπάλληλοι των φυλακών στα Χανιά στην προοπτική ανοίγματος νέας πτέρυγας.

Το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων, σε επιστολή του προς τον Υπουργό ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε 3ωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 18-04-2016 και την Τρίτη 19-04-2016 από 10:00 έως 13:00, καθώς όπως υποστηρίζει μια νέα πτέρυγα δεν είναι δυνατή η λειτουργία μιας νέας πτέρυγας όταν το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί καν για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Οι υπάλληλοι αντιδρούν απέναντι στην απόφαση αυτή προχωρώντας σε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών ή συνηγόρων των κρατουμένων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους:

“1. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε με ποιο σκεπτικό προβαίνετε σε αυτήν την πράξη όταν λειτουργούν 3 πτέρυγες χωρητικότητας 360 κρατουμένων και αυτή την στιγμή διαμένουν 260 κρατούμενοι έχοντας ένα κενό 100 κρατουμένων όταν οι υπάλληλοι που είναι εν ενεργεία και υπηρετούν στο Κατάστημα κράτησης μας είναι πολύ λιγότεροι από τον αριθμό που χρειάζεται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία του, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα τόσο στην ασφάλεια του προσωπικού και στις συνθήκες εργασίας του, όσο και στην σωστή διαβίωση και ασφάλεια των κρατουμένων.

2. Εάν επιτακτικά συνεχίζετε να επιθυμείτε στο άνοιγμα της νέας πτέρυγας χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού φύλαξης ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη οποιουδήποτε προβλήματος δημιουργηθεί εντός του καταστήματος κράτησης εναντίον τον υπαλλήλων ή των κρατουμένων;

Στο κατάστημά μας καθημερινώς το προσωπικό προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει σε αυτό το υπερβολικά δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί δημιουργώντας το κατά δύναμιν καλύτερο περιβάλλον για την σωστή λειτουργία του Καταστήματος .
Θα θέλαμε να σας καλέσουμε όπως αναιρέσετε την εν λόγο επιτακτική εντολή για το άνοιγμα της νέας πτέρυγας και να μας καλέσετε το συντομότερο να συζητήσουμε μαζί σας για να βρούμε για την ασφάλεια του προσωπικού αλλά και των κρατουμένων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook