Βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε καινοτόμες επενδυτικές δράσεις δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση. Το σχέδιο του νόμου είναι έτοιμο ωστόσο το πότε θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του, αποτελεί πολιτική επιλογή και συγκεκριμένα αποτελεί αρμοδιότητα του κ. Γιώργου Σταθάκη.

Αυτό επεσήμανε ο γενικός  Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Λαμπρινός, σε ημερίδα στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Λαμπρινός σημείωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους προηγούμενους και θα υλοποιηθεί μέσω ειδικών καθεστώτων, φέρνοντας ως παράδειγμα ειδικές προβλέψεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επενδύσεων που ενισχύουν την κοινωνική οικονομία.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λαμπρινού

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο έχει υποβάλει τις προτάσεις του για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και ειδικά για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ τόνισε ότι ελλείψει ρευστότητας και απουσίας αναπτυξιακού νόμου, η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υλοποίηση του νέου νόμου.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μαργαρώνη

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook