Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αποδέχτηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία και μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, καθώς υπήρχε καθολική αποδοχή όλων των κομμάτων, την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως ανακοίνωσε η προεδρεύουσα του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Εξεταστική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 23 μέλη και θα εκπροσωπείται κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, ενώ θα πρέπει να ολοκληρώσει και να υποβάλει το πόρισμα της σε δύο μήνες.

Μέχρι τις 18 Απριλίου, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων θα πρέπει να στείλουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Εξεταστικής.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ ότι ταυτίζεται πλήρως με τα συμφέροντα και τις θέσεις του ΔΝΤ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα.

Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας, απάντησε στον Αλ.Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Απλώς τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας, γι’ αυτό και πρέπει να φύγετε» συνέχισε. Ο ίδιος αποκάλυψε επιστολή για πρόσθετη τραπεζική δανειοδότηση που έλαβε το κόμμα του κ. Τσίπρα το 2010, όταν είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση.
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Το συμφέρον της χώρας είναι να φύγετε

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι παίζει ξανά το έργο της διαπλοκής και της λάσπης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης γιατί, όπως είπε, «τίποτα δεν φοβάται και τίποτα δεν έχει να κρύψει».

Για «προσχηματικές πρωτοβουλίες» που μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος εξαρτάται από την Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, και τόνισε ότι, «αν υπάρχουν κόμματα που έχουν μετανοήσει, οφείλουν να φέρουν τα στοιχεία στην Επιτροπή».

Ένα δεύτερο μέρος του σόου, μετά το πρώτο που έδωσαν, όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θέματα της δικαιοσύνης χαρακτήρισε την σημερινή συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook