Ξεκίνησε η πρώτη μαζική έξοδος του καλοκαιριού. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής υπήρξε αυξημένη κίνηση στο ρεύμα εξόδου και στις δύο εθνικές οδούς χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Τροχαίας, το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Η Τροχαία από τα μέσα της εβδομάδας έχει μπει σε «κλίμα» καλοκαιρινών διακοπών και το προσωπικό της βρίσκεται σε επιφυλακή στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν την Παρασκευή η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά περιμετρικά αλλά και εντός του λιμένα, καθώς χιλιάδες ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν με τα πλοία για τα νησιά τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Ίδια εικόνα και στις οδικές εξόδους της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία η κίνηση να γίνεται μετ' εμποδίων. Από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι από τα διόδια των Μαλγάρων πέρασαν συνολικά 13.000 οχήματα. Επίσης από νωρίς το απόγευμα στα διόδια παρατηρούνται ουρές από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα που φτάνουν τα 700 μέτρα.

Υπάλληλοι των διοδίων ανέφεραν ότι σε περίπτωση που η κίνηση αυξηθεί σημαντικά δεν αποκλείεται να «σηκώσουν» τις μπάρες για να διευκολυνθούν οι εκδρομείς. Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα, προβλήματα διεξάγεται η κίνηση και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στο ρεύμα εξόδου προς τη Χαλκιδική

in.gr