Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά το Σάββατο όταν δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ σε σιιτικό χωριό του Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της μικρής μοναρχίας του Κόλπου.

«Ένας αστυνομικός έπεσε μάρτυρας σε μια τρομοκρατική επίθεση με κοκτέιλ Μολότοφ στο Κερντάμπαντ», ένα σιιτικό χωριό, ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter. Δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση, πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώνοντας πως διεξάγεται έρευνα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Μπαχρέιν, η αστυνομία έχει απαγορεύσει στους κατοίκους του χωριού να το εγκαταλείψουν ενόσω διεξάγεται επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Η εφημερίδα αλ Ουάσατ αναφέρει ότι η αστυνομία έχει κλείσει όλες τις εξόδους του χωριού κι έχει απαγορεύσει στους κατοίκους να φύγουν.

Το βασίλειο, το οποίο κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία, συνταράσσεται από σποραδικά επεισόδια μετά την εξέγερση του 2011, στην οποία πρωτοστάτησε η σιιτική πλειονότητα, ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook