Ένα απαράδεκτο περιστατικό στο νοσοκομείο Χανίων περιγράφει Χανιώτης ο οποίος καταγγέλλει την κατάντια του συστήματος δημόσιας υγείας. 

Όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης, σήμερα Κυριακή, το μεσημέρι, πήγε στο νοσοκομείο Χανίων καθώς υπέφερε από πόνο και δεν μπορούσε να ανακουφιστεί με παυσίπονα.

Ο γιατρός που είχε εφημερία βρισκόταν σπίτι του. Προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος τον πήρε τηλέφωνο για να έρθει στο νοσοκομείο, ωστόσο η απάντηση εκείνου σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν να δώσουν στον ασθενή μια αντιβίωση και να ξαναπεράσει άλλη μέρα. Ωστόσο, ο ασθενής και καταγγέλλων που πονούσε απαίτησε να έρθει ο γιατρός στο νοσοκομείο και να τον εξετάσει από τη στιγμή που εφημέρευε.

Με τα πολλά, ο γιατρός πήγε στο νοσοκομείο μαινόμενος. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο γιατρός έβριζε, φώναζε ότι έχει να πληρωθεί πολύ καιρό τις εφημερίες και σήμερα Κυριακή αναγκάστηκε να πάει, ενώ σύμφωνα πάντα με την καταγγελία χτύπησε τον ασθενή στην πλάτη.

Αν και έχουμε στη διάθεσή μας και τα στοιχεία του καταγγέλοντα και του γιατρού και φυσικά της ειδικότητάς του, δεν τα δημοσιοποιήσαμε για ευνόητους λόγους, ώστε να μην μπορεί να στοχοποιηθεί κανείς από τους δυο. Αυτό είναι ευθύνη της διοίκησης, να εξετάσει δηλαδή το περιστατικό, να ερευνήσει τι έγινε και να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση. Εξάλλου, απ' ό,τι μας είπε ο καταγγέλων, υπήρχε προσωπικό και ασθενείς που ήταν μάρτυρες του περιστατικού.

Είναι κατανοητό ότι οι γιατροί δεν πληρώνονται τις εφημερίες τους αυτό όμως δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές. Μην ξεχνάμε ότι, αν δεν απαιτούσε ο ασθενής την παρουσία του γιατρού στο νοσοκομείο, αυτή η "εφημερία" από το σπίτι και με την απλή τηλεφωνική συμβουλή για μια αντιβίωση, θα πιστωνόταν πάλι ως κανονική εφημερία και θα εντασσόταν στις χρωστούμενες.

Η καταγγελία αυτή αφορά σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό και δεν αφορά το σύνολο των γιατρών που εργάζονται στο νοσοκομείο Χανίων. Ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού υπερβάλλει εαυτόν για να προσφέρει στη δημόσια υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι "παραφωνίες", οι γιατροί που δεν επιτελούν το έργο που τους έχει ανατεθεί και αποτελούν τους λόγους δυσφήμισης του κλάδου.

Αυτοί οι γιατροί, πρέπει να τίθενται προ των ευθυνών τους και όχι να προστατεύονται, τόσο από τους συναδέλφους τους όσο κυρίως από τη διοίκηση του νοσοκομείου που οφείλει να ερευνήσει το περιστατικό.