Χιλιάδες Αιγύπτιοι κατέκλυσαν χθες την πλατεία Ταχρίρ, ζητώντας την ταχύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς και την συνέχιση της εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν στον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και συνεργάτες του.

Αψηφώντας τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ακόμη στην Αλεξάνδρεια και στο Σουέζ, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξάνεται καθώς πέφτει ο ήλιος.

Περισσότερες από 28 ομάδες κάλεσαν τους Αιγυπτίους να διαδηλώσουν σήμερα, σε μία ημέρα που ονομάστηκε «Παρασκευή της τελευταίας προειδοποίησης» προκειμένου να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στο Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο διοικεί την χώρα. Οι διαδηλωτές ζήτησαν ακόμη από το στρατό να προχωρήσει στην μετάβαση της εξουσίας με διαφανείς μεθόδους.

Ωστόσο, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν ότι δε συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι οι αρχές πρέπει να έχουν περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Η απόφαση των Αδελφών Μουσουλμάνων δείχνει το κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε εκείνους και στη νέα γενιά των ακτιβιστών, οι οποίοι αρνούνται να σταματήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Οι νέοι απορρίπτουν τη γλώσσα των απειλών που χρησιμοποιείται από το Ανώτατο Συμβούλιο και απορρίπτουν ότι αυτό αποτελεί τον τρόπο για τον διάλογο» δήλωσε ο Μοχάμεντ Άντελ, που ανήκει στο «Κίνημα της 6ης Απριλίου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook