Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς ομίλου News Corp., συνέταξε μία επιστολή που θα δημοσιευθεί σήμερα, Σάββατο, στον βρετανικό Τύπο με την οποία ζητεί συγγνώμη για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλέκεται η εφημερίδα ταμπλόιντ του ομίλου του News of the World, το τελευταίο φύλλο της οποίας κυκλοφόρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η επιστολή θα δημοσιευθεί σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας με τον τίτλο \”Λυπούμαστε\”. Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική εταιρεία του ομίλου News International.

\”Η News of the World έθετε τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους. Απέτυχε να κάνει το ίδιο για τον εαυτό της\”, γράφει ο Μέρντοκ στην επιστολή η οποία κλείνει με τον χαιρετισμό \”Ειλικρινά, Ρούπερτ Μέρντοκ\”.

\”Λυπούμαστε για τις σοβαρές παρανομίες που διαπράχθηκαν. Λυπούμαστε βαθιά για τον πόνο που ένιωσαν οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν\”, προσθέτει.

\”Κατανοώ ότι η συγγνώμη δεν αρκεί\”, επισημαίνει ο Μέρντοκ και προσθέτει: \”Τις επόμενες ημέρες, καθώς θα λαμβάνουμε και άλλα συγκεκριμένα μέτρα για να λύσουμε αυτά τα θέματα και να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που έχουν προκαλέσει, θα ακούσετε περισσότερα από εμάς\”.

Η οργή της κοινής γνώμης μετά την αποκάλυψη ότι η News of the World υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες θυμάτων δολοφονιών και άλλων ανθρώπων ανάγκασαν τον Μέρντοκ να κλείσει την εφημερίδα και να αποσύρει μία πρόταση ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά του 61% του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου BSkyB.

\"Συγγνώμη

ΑΠΕ, TOVIMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook