Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η σωστή υποβολή της αίτησης, τόσο για την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή της ενίσχυσης στους αγρότες, όσο για την αποφυγή προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα μας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσκαλεί τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18/4 στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, Αίθουσα Ν. Ψυλλάκης, Λεωφόρος Σούδας, Αγροκήπιο στις 17:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτρόφων του νομού, σχετικά με τα σημεία που πρέπει να προσέξουν και τα παραστατικά που πρέπει να διαθέτουν κατά την υποβολή της Αίτησης, και κατά τους μετέπειτα ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό, τα λάθη και οι παραλείψεις που οδηγούν σε προβλήματα στην πληρωμή τους. Επίσης, θα γίνει επίδειξη του τρόπου υποβολής της Αίτησης και ενημέρωση για την πράσινη ενίσχυση (πρασίνισμα) και τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τονίζεται ότι όσο νωρίτερα υποβληθεί η αίτηση, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει στη διάθεσή του ο παραγωγός για διόρθωση λαθών πριν την πληρωμή. Επομένως, οι παραγωγοί καλούνται, με την ανακοίνωση της έναρξης υποβολής των αιτήσεων, να σπεύσουν να υποβάλουν την αίτησή τους, είτε στους πιστοποιημένους φορείς, είτε μόνοι τους ηλεκτρονικά μέσω του www.opekepe.gr.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook