Ψήφισμα για τη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, θα καταθέσει η δημοτική παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά, στο επόμενος δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη σε ανακοίνωσή της:

“Ως παράταξη θα καταθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για τη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας  που έχει ως συνέπεια το κλείσιμο χιλιάδων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς του Συντονιστικού Αγώνα Νηπιαγωγών, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 1144 τμήματα νηπιαγωγείων. Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του υπουργού κ. Φίλη συνεχίζει επάξια το έργο των προηγούμενων υπουργών Παιδείας Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Αρβανιτόπουλου που έκλεισαν χιλιάδες σχολεία με το πρόσχημα της «εξοικονόμησης» πόρων και του «εξορθολογισμού» της τοποθέτησης του προσωπικού. Χιλιάδες παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο και αναγκάστηκαν να ταξιδεύουν χιλιόμετρα καθημερινά μόνο και μόνο και να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος.
Θα προτείνουμε στο ΔΣ το παρακάτω κείμενο για να αποτελέσει απόφασή του: 

 « Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην τελευταία ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που μεταβάλει τον ελάχιστο αριθμό των νηπίων που φοιτούν σε ένα νηπιαγωγείο αυξάνοντας τον από 7 νήπια ανά νηπιαγωγό σε 14. 

Εκτός αυτού η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη ολόκληρης της χώρας αφού θα οδηγήσει στο κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων ανάμεσα στα οποία και πολλών στο Δήμο και στο Νομό Χανίων. Ιδιαίτερα θα πληγούν τα νηπιαγωγεία μικρών και απομακρυσμένων χωριών. Πιο συγκεκριμένα στα Χανιά υπάρχουν 14 τμήματα με λιγότερα από 14 παιδιά μέσα στην πόλη και 32 στην επαρχία. 
Ως συνέπεια αυτού χιλιάδες νήπια θα είναι αναγκασμένα να μετακινούνται διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, προκειμένου να πάνε στο νηπιαγωγείο. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι μεταφορές μαθητών στην κυριολεξία είναι διαλυμένες, αυτό θα σημάνει ότι οι οικογένειες των νηπίων θα επωμιστούν όπως και το 2011 το κόστος της μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο. Θα μειωθούν οι θέσεις για τα προνήπια με αποτέλεσμα οι γονείς  τους να πρέπει να πληρώσουν σε κάποιο ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Εκτός των άλλων θεωρούμε την μεταφορά τόσο μικρών μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη.
Εκτός των άλλων, αλλά όχι μικρότερης σημασίας και μάλιστα σε μια εποχή που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη,  η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία στους νηπιαγωγούς, ένα κλάδο που έτσι κι έτσι κι αλλιώς πλήττεται από αυτή με σκληρό τρόπο.

Ζητούμε από τον Υπουργό την απόσυρση  της σχετικής ρύθμισης.»”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook