Η φετινή Ελληνίδα νικήτρια του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού Μετάφρασης «Juvenes Translatores», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λήδα-Χρυσή Γανωτάκη, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, έλαβε το βραβείο της από τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Tibor Navracsics σε ειδική Τελετή Απονομής Βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016. Την μαθήτρια συνόδευσαν στις Βρυξέλλες η κ. Μαρία Πιτσάκη, καθηγήτρια Αγγλικών του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, υπεύθυνη για την προετοιμασία και διοργάνωση του διαγωνισμού «Juvenes Translatores» σε επίπεδο σχολικής μονάδας και η μητέρα της μαθήτριας κ. Πόπη Καβελάκη.

Από την Ελλάδα  φέτος έλαβαν μέρος 95 μαθητές από 21 σχολεία (όσες και οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ενώ από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση διαγωνίσθηκαν 3.258 μαθητές από 751 σχολεία και αναδείχθηκαν 28 συνολικά νικητές – ένας από κάθε κράτος μέλος.

Παρόλο που δεν προβλέπεται παρά μόνο ένας νικητής ανά χώρα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού συνεχάρησαν και επαίνεσαν ορισμένους επιπλέον διαγωνισθέντες μαθητές για το ταλέντο και την ποιότητα των μεταφράσεων τους.  Έπαινο για την Ελλάδα έλαβε ο Γεώργιος Μαργαρίτης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου επίσης του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ο διαγωνισμός «Juvenes Translatores», που στα λατινικά σημαίνει «νεαροί μεταφραστές», διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2007, από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σκοπό έχει να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη μετάφραση στα σχολεία.

Με αφορμή την απονομή του βραβείου του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού Μετάφρασης «Juvenes Translatores», το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείουб σε συνεργασία με την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήναб διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Μετάφραση και Πολυγλωσσία στην Ευρώπη» στο νέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (οδός Πλαστήρα) την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεβαντής, στέλεχος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση – Καθημερινότητα του Πολίτη και Πολυγλωσσία» και θα απονείμει αναμνηστικά δώρα στους μαθητές που διακρίθηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook