Ο Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας Sun, που ανήκει στον όμιλο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, κατηγορώντας την ότι υπέκλεπτε τα τηλεφωνήματά του.

Είναι η πρώτη φορά που η Sun, η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία, εμπλέκεται στην υπόθεση των υποκλοπών η οποία συνταράζει τον όμιλο του Μέρντοκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μέχρι σήμερα το σκάνδαλο αφορούσε μόνο την εφημερίδα News of the World, η οποία έκλεισε την περασμένη Κυριακή.

Ο 38χρονος ηθοποιός κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας ότι τέσσερα άρθρα που δημοσιεύτηκαν το 2005 και το 2006 και τον αφορούσαν, είχαν βασιστεί σε πληροφορίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα υποκλέπτοντας τα μηνύματά του.

Σε ανακοίνωσή της ο όμιλος News International απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις «αβάσιμες» κατηγορίες τις οποίες θεωρεί ως «μια κυνική και σκόπιμα κακόβουλη προσπάθεια να εμπλακεί η Sun στην υπόθεση των υποκλοπών».

Οι συνήγοροι του ηθοποιού από την πλευρά τους χαρακτήρισαν «γελοίους» τους ισχυρισμούς του ομίλου. «Επί πέντε χρόνια η News International παραπλανούσε την αστυνομία, το κοινοβούλιο και το κοινό όσον αφορά το εύρος των σφαλμάτων που διέπραξαν οι δημοσιογράφοι και οι διευθυντές της. Αυτό μιλάει από μόνο του», υποστήριξαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook