«Θεωρώ πρωτοφανές αυτό που γίνεται στην χώρα μας, κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που κάνουν οι εκάστοτε υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να αλλάζουν και τον νόμο περί συνεταιριστικού κινήματος» δήλωσε στο www.paseges .gr ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς που συζητείται στην Βουλή.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Γωνιωτάκης ανέφερε: «Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να καταλάβει ότι οι συνεταιρισμοί είναι επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου και πρέπει να τις αφήσουν να μπορούν να δουλέψουν στην αγορά. Οι συνεχείς παρεμβάσεις με αλλαγές των νόμων έχει ωςαποτέλεσμα μέχρι σήμερα κάθε φορά που γίνεται αλλαγή νόμου να κλείνουν και κάποιες συνεταιριστικές οργανώσεις.
 
Δεν χρειάζεται νομοσχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει μια συνεταιριστική οργάνωση, δύο άρθρα μόνο χρειάζονται:

-Το ένα άρθρο έχει σχέση με τα φορολογικά
-και το άλλο άρθρο να ορίζει ότι κάθε συνεταιρισμός, με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, να φτιάχνει το καταστατικό του για να λειτουργήσει μέσα στην αγορά, ώστε να πετύχει τους στόχους του.
 
Δυστυχώς, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητιέται στην βουλή βλέπουμε μια κρατική παρέμβαση με πάρα πολλές λεπτομέρειες και πολύ φοβάμαι –ευχόμενος να μην δικαιωθώ – ότι θα οδηγήσει ξανά σε κλείσιμο και τις υπόλοιπες συνεταιριστικές οργανώσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook