Με σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για αλαζονεία, πολιτικό αμοραλισμό και θράσος η Λαϊκή Συσπείρωση καταφέρεται ενάντια στην δημοτική αρχή Πλατανιά, κατηγορώντας ότι δεν ασχολείται με ουσιώδη προβλήματα των δημοτών αλλά βασικό μέλημά της είναι να ανταποκριθεί σε αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και πανελλαδικά.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην υλοποίηση της παραπάνω πολιτικής και στο Δήμο μας, είναι πρωτοφανής. Η ταχύτητα με την οποία εισάγει στο Δ.Σ τα σχετικά θέματα και ο τρόπος λήψης των αποφάσεων προκειμένου να ανταποκριθεί το γρηγορότερο στις απαιτήσεις και εντολές της συγκυβέρνησης είναι εντυπωσιακός.

Από την αρχή του χρόνου, έχουν πραγματοποιηθεί 6 Δημοτικά Συμβούλια εκτός αυτά που γίνονται δια περιφοράς και τα έκτακτα. Στα συμβούλια αυτά τα θέματα που συζητούνται δεν είναι για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών ούτε για την ανάσα τους, από την ασφυξία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που δέχονται, αλλά είναι για την εφαρμογή και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που απαιτεί το κουαρτέτο και υιοθετεί η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   

Πραγματοποιεί ή συμμετέχει σε δράσεις, αξιοποιώντας το νέο «ΦΡΟΥΤΟ» του εθελοντισμού, όπου στα πλαίσια αυτά συνδιοργάνωσαν με  Μ.Κ.Ο. και επιχειρήσεις (ΤΙΤΑΝ, ΚΟΣΜΟΤΕ κ.λ.π)  στις 17/4/2016, εθελοντικό καθαρισμό του λιμανιού του ΠΛΑΤΑΝΙΑ και των φαραγγιών στα ΜΕΣΚΛΑ,ΚΑΡΑΝΟΥ και Π.ΡΟΥΜΑΤΑ και κάλεσε   τους δημότες να συμμετέχουν, όταν οι μισοί και πλέον οικισμοί του Δήμου μας, έχουν να δουν καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων από τότε που η Δημοτική Αρχή ανέλαβε την εξουσία. Με τη δικαιολογία, το φραγμό από την κεντρική εξουσία για μόνιμο και σταθερό προσωπικό με εργασιακά δικαιώματα, τις ανάγκες αυτές τις καλύπτει με  2μηνιτες, 5μηνίτες, 8μηνίτες,με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ιδιώτη  εργολάβο να έχει αναλάβει μέρος της καθαριότητας του δήμου μας και τώρα καλεί τους δημότες να γίνουμε εθελοντές, καθαριστές, λες και δεν τους φορολογεί με την επιβολή τελών. Αυτά τα κάνει με γνώμονα το πως θα υπηρετήσει και τα μεγάλα τουριστικά  συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο δήμο, αλλά και για να δώσει υπηρεσίες  σε ιδιώτες επιχειρηματίες για τις οποίες ενώ πληρώνουν οι δημότες, δεν τις έχουν. Αυτή την πολιτική η Δημοτική Αρχή την εφαρμόζει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, όλοι γνωρίζουμε τις παραλίες που ο Δήμος επιλέγει και τοποθετεί τις γαλάζιες σημαίες, αλλά και τα κριτήρια αυτών των επίλογων που  ήταν η αιτία να αφαιρεθεί μια γαλάζια σημαία το 2011 από παραλία του Δήμου μας. 

Για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και την κάνουν να υποφέρει όπως είναι η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία στα κάτεργα των μεγάλων τουριστικών Επιχειρήσεων, η σταδιακή συρρίκνωση του αγροτικού κόσμου, η άρδευση που φέτος οι παραγωγοί θα πουν το νερό – νεράκι, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει λάβει μέτρα, αλλά ούτε κουβέντα δεν επιθυμεί να γίνεται.

Σε περιπτώσεις που αναγκαστεί (ελάχιστες) να υιοθετήσει πρόταση μας, όπως έγινε στο συμβούλιο της 24-2-2016 που ομόφωνα αποφασίσαμε στο επόμενο Δ.Σ να συζητηθεί το θέμα των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο Νομό, με την παρουσία εκπροσώπων του χώρου της υγείας έως και σήμερα παρά το ότι έχουν περάσει αλλά 3 Δ.Σ, το θέμα δεν έχει έλθει για συζήτηση, έτσι και άλλες προτάσεις μας τις στέλνει στις καλένδες, με το επιχείρημα ότι δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. 

Η Δημοτική Αρχή έκρινε όμως άμεσης προτεραιότητας και με τη διαδικασία του κατεπειγόντως στις 13-4-2016 να εγκρίνει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο η Περιφέρεια το ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία στις 28-3-2016 και αυτή με πρωτοφανή γρηγοράδα συνέταξε μέσα σε 4 ημερολογιακές μέρες ένα κείμενο με αριθμητικά και άλλα στοιχεία 90 σελίδων. Στη συνεδρίαση αυτή δεν υιοθέτησε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να περιληφθούν οι προϋποθέσεις ώστε αυτό το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων να είναι σε όλες τις φάσεις μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς την ανάμιξη με οποιοδήποτε τρόπο  ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων που θα διογκώνουν το κόστος, θα μειώνουν τις θέσεις εργασίας και θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές (ανταποδοτικά τέλη) με σκοπό το κέρδος.

Άλλες δράσεις που στηρίζει ή συμμετέχει ο δήμος, δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα, τα ήθη, έθιμα, το πολιτισμό, την ιστορία, δεν συμβάλλουν στην επιμόρφωση των μαθητών, ούτε δίνουν διέξοδο στο αδιέξοδο της νεολαίας σε θέματα εργασίας, ανεργίας, διασκέδασης, κλπ., αλλά το τι είναι εφικτό στα πλαίσια της κεντρικής πολιτικής. Παράδειγμα το θέμα και η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του, με αφορμή την δαπάνη για την μεταφορά εκπαιδευτή,  στα πλαίσια του προγράμματος στην ευέλικτη ζώνη στα σχολεία του Δήμου μας, όπου  αντί να επιλέξουν την επιμόρφωση  των μαθητών σε θέματα που θα τους μαθαίνουν την πραγματικότητα και την αιτία, όπως τα ναρκωτικά, όπου με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σήμερα το 16% των μαθητών της Α΄και Β΄ Γυμνασίου κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών,  επέλεξαν να κάνουν επιμόρφωση μαζί με μία ΜΚΟ στους μαθητές με το πρόγραμμα «συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου», βάζοντας  σε προτεραιότητα, ως πιο αναγκαίο  έναντι των ναρκωτικών, της Ιστορίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού κλπ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει κάνει επανειλημμένες ερωτήσεις και έχει βάλει θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης, που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των Δημοτών και συγκεκριμένα για την άρδευση μπροστά στο πρόβλημα Λειψυδρίας, τους Βοσκοτόπους, την Δακοκτονία, τη διάβρωση παραλιών και ειδικά του Ταυρωνίτη ενόψει της θερινής περιόδου, πεζοδρόμια Πλατανιά, Σχολεία, οδοποιία,  Δημοτικών Νεκροταφείων, το Προσφυγικό κ.α. Η δημοτική Αρχή στα παραπάνω, είτε αρνείται τη συζήτηση  είτε μεταθέτει το θέμα στο αύριο, είτε όποτε δεχθεί  (σπάνια) κάποια συζήτηση  και βρεθεί σε αδιέξοδο ο κατά περίπτωση Αντιδήμαρχος, με ύφος εκατό καρδιναλίων απαιτεί από τον Πρόεδρο να σταματήσει η συζήτηση λέγοντας «κάνε ψηφοφορία, έχουμε πλειοψηφία». Τέτοιες συμπεριφορές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια του πολιτικού αμοραλισμού και του πολιτικού θράσους. 
 

Δείγμα πολιτικού αμοραλισμού και πολιτικού Θράσους υπήρξε στο τελευταίο  Δ.Σ. που ρωτήσαμε γιατί ένα χρόνο δεν μας απαντήθηκε έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε ενημέρωση για τα νεκροταφεία του Δήμου. Μετά από ένα θλιβερό γεγονός, που δεν τιμά το Δήμο μας,  την απώλεια μίας συνδημότισσας μας παραμονές Χριστουγέννων 2014, η οποία είχε αγοράσει τάφο από τον  Καποδιστριακό Δήμο Βουκολιών, στο νεκροταφείο Π.Ρουμάτων και απεδείχθη τάφος Μαϊμού, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε εγγράφως από  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενημέρωση  για την κατάσταση των νεκροταφείων. Ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος ένα ολόκληρο χρόνο δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει και έριξε ευθύνες στο προσωπικό λέγοντας «η ευθύνη της μη ενημέρωσης είναι του υπαλλήλου, θέλετε να κάνουμε ΕΔΕ ?». Ο ίδιος Αντιδήμαρχος στο ίδιο Δ.Σ. ήταν εισηγητής στο θέμα διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Β’ και Γ εθνικής  κατηγορίας σκακιού με δαπάνη του Δήμου 3.500€ σε ξενοδοχείο της περιοχής μας και σε ερώτηση  μας, γιατί δεν φέρνει αναλυτικά για την στοιχειώδη ενημέρωση μας, το που, θα δαπανηθούν αυτά τα 3.500€, απάντησε με θράσος ειρωνευόμενος «την άλλη φορά θα σας έχω και το μενού». Σε  άλλη ερώτηση μας γιατί έχει κοπεί το νερό της άρδευσης σε μια τοπική κοινότητα η απάντηση άλλου  Αρμόδιου πολιτικού προϊσταμένου ήταν «ποιος σας το ‘πε; θα τους κόψω και το κοινόχρηστο που έχουν από άλλη πηγή».

Η Δημοτική Αρχή διακατεχόμενη από την αλαζονεία της εξουσίας, έχει αποκτήσει την ασθένεια και το σύνδρομο του Βοναπαρτισμού με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να ενεργεί, να αποφασίζει και να πράττει με τακτική και νοοτροπία που θυμίζει το παλιό  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,  ή το αμίμητο μεταγενέστερο «δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε»,  με μια μικρή διαφορά, ότι επιτρέπει στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με το «Δημοκρατικό Χάπι» της ψήφου να επικυρώνουν, να συμφωνούν ή να διαφωνούν με τα προαποφασισμένα και ενίοτε Πραγματοποιηθέντα. Αφού πρόσφατα αυτό έγινε στα θέματα  για τη πραγματοποίηση του Παγκρήτιου  Μαραθώνιου Ειρήνης «Ειρηναίου Γαλανάκη» και της εκδήλωση για την «Επανάσταση 1866».Σε αυτά τα δύο θέματα είχαν αποφασίσει για χορηγούς, σπόνσορες, προγράμματα, διαφημιστές και διαφημιζόμενους, ομιλητές κ.λ.π. και κορόιδευαν τους δημοτικούς συμβούλους ότι αυτοί ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ!!! 

Εμείς δηλώνουμε για μια ακόμα φορά και υποσχόμαστε στους Δημότες, ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο Δήμο μας. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η λύση για να δούμε φώς στο τούνελ και για να δει άσπρη μέρα ο λαός. Στον αγώνα αυτό είναι ανάγκη οι Δημότες μας, όλος ο λαός να μπει μπροστά να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει, να συμμετέχει ενεργά και να βάλει μπροστά τα Δίκαια και συμφέροντα για να γίνει  αφέντης στο τόπο του, ώστε να απολαμβάνει τον πλούτο που με κόπο και τον ιδρώτα του, αυτός παράγει.  Σήμερα με την εφαρμοζόμενη πολιτική, αυτόν το πλούτο τον απολαμβάνουν μια χούφτα κηφήνες από τους πρώτους που συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η Δημοτική Αρχή, που κινείται εντός των ορίων του «Εφικτού» της αντιλαϊκής πολιτικής την οποία  υπηρετεί και υλοποιεί  μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook