Ένα νέο προϊόν λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά, το Κρητικό Εργαστήρι: «Χορτοκαλίτσουνο με ζυμάρι από 100% άλευρα δίκοκου σιταριού ΖΕΑ».

Προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, το Κρητικό Εργαστήρι προχωρά ένα βήμα μπροστά, για να μας προσφέρει το καλύτερο, το πιο υγιεινό.

Με σύνθημα «το υγιεινότερο κολατσιό», το νέο χορτοκαλίτσουνο με δίκοκκο σιτάρι, είναι όντως μια εξαιρετική τροφή, για όλες τις ώρες της ημέρας. Για το σπίτι, το γραφείο, για το παιδί στο σχολείο, για αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους… παντού και για όλους. Και πάντα με την μοναδική – αυθεντική γεύση που μας έχει συνηθίσει το Κρητικό Εργαστήρι, σε όλα τα προϊόντα του.

Δοκιμάστε το στα καταστήματα της Κρητικό Εργαστήρι, στην Αλ. Παπαναστασίου 176 στα Λενταριανά και στην Αποκορώνου 109 στο Κέντρο των Χανίων.

Πιστό στην παράδοση και την ποιότητα των πρώτων υλών, από την ίδρυση του το Κρητικό Εργαστήρι, συνεχίζει να παρασκευάζει τα αγαπημένα μας καλιστούνια και υπόλοιπα προϊόντα του (σφακιανές πίτες, μαραθόπιτες, μπουγάτσα κ.α.), πάντα με το ίδιο μεράκι.

Ας δούμε όμως, τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το δίκοκκο σιτάρι ΖΕΑ και γιατί η κατανάλωση του είναι τόσο ωφέλιμη για την ανθρώπινη υγεία…

Τι είναι το δίκοκκο σιτάρι ΖΕΑ;

H ΖΕΑ σε σχέση με τα υπόλοιπα άλευρα έχει μικρότερα ποσοστά γλουτένης. Επίσης, περιέχει φυτικές ίνες όπως και άλλα είδη αλεύρων που οπωσδήποτε διευκολύνουν την λειτουργία του παχέως εντέρου
και οι οποίες συνιστώνται και για τους διαβητικούς.

Το αλεύρι ΖΕΑ περιέχει βιταμίνη Α, θειαμίνη και βιταμίνες της ομάδας Β, ριμποφλαβίνη, (Β2), νιασίνη(Β3), παντοθενικό οξύ(Β5), βιταμίνη (Β6)], φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, και βιταμίνης Κ. Αυτές τις βιταμίνες μπορούμε επίσης να τις πάρουμε από το κρέας, τα γαλακτοκομικά, αυγά, κλπ.

Τα ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στην ΖΕΑ, εκτός του μαγνησίου, είναι ο σίδηρος, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο που επίσης παίρνουμε από το νερό, τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα αυγά, κλπ.

Κάποιες ευεργετικές ιδιότητες που αποδίδονται στην κατανάλωση του δίκοκκου σιταριού ΖΕΑ είναι : μείωση της χοληστερίνης, πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων,  διαβήτη, απώλεια βάρους, ομαλή εμμηνόπαυση, καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος,  καταπολέμηση χρόνιων φλεγμονών κλπ. (δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιστημονική τεκμηρίωση).