Κυκλοφοριακό χάος άνευ προηγουμένου αναμένεται να προκαλέσει στο Λος Άντζελες αυτό το σαββατοκύριακο το προσωρινό κλείσιμο της πλέον πολυσύχναστης οδικής διασταύρωσης της Αμερικής – ήδη γνωστής για τα επικού μεγέθους μποτιλιαρίσματά της. Ενα μποτιλιάρισμα που θα κρατήσει 53 ώρες και αναμένεται να αποδειχτει ιδιαίτερα βασανιστικό γιά τα εκατομμύρια οδηγούς της «Πόλης των Αγγέλων», όπου το αυτοκίνητο είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο λόγος για την ταλαιπωρία είναι η προγραμματισμένη κατεδάφιση μιάς γέφυρας, η οποία θα επιτρέψει να προχωρήσουν σχέδια διάνοιξης ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ στον περίφημο αυτοκινητοδρόμο 405, ο οποίος περνάει από τα πολυτελή βόρεια προάστια του Μπελαίρ και του Μπρέντγουντ και τα συνδέει με το κέντρο της μεγαλούπόλης.

Όμως παρά την σχεδόν ανυπέρβλητη κυκλοφοριακή συμφόρηση που πρόκειται να προκληθεί, οι κάτοικοι της πόλης δεν σκοπεύουν να περπατήσουν για να την ξεπεράσουν, αλλά να …πετάξουν. Εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων έχουν ήδη εκδώσει προσφορές για την μετακίνηση των επιβατών από το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στο κέντρο της πόλης, με αντίτιμο 105 ευρώ. Παράλληλα, τα εισιτήρια αεροπορικών εταιριών προς τρία ευρώ για την μεταφορά των επιβατών από το βόρειο στο νότιο αεροδρόμιο της πόλης – μια απόσταση 40 χιλιομέτρων – γίνονται ανάρπαστα.

Οι αρχές της πόλης προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να ειδοποιήσουν τους κατοίκους της να μην να μην πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να μην κατευθυνθούν στον αυτοκινητόδρομο 405. Κάθε μέρα περισσότερα από 500.000 οχήματα πασχίζουν να διασχίσουν τον διαπολιτειακό 405 μέσα από την κίνηση και όπως λένε οι τοπικοί αξιωματούχοι αν οι μισοί δεν ενημερωθούν, θα προκύψει ένα παραλυτικό μποτιλιάρισμα απρόβλεπτων διαστάσεων.

Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο έχουν επιστρατεύσει μερικούς από τους διάσημους κάτοικους της ζητώντας τους να ενημερώσουν τους κατοίκους μέσω των προσωπικών ιστοσελίδων το ίντερνετ. Ανάμεσά τους φιγουράρει η τραγουδίστρια Lagy Gaga, οι ηθοποιοί Τομ Χανκς, Άστον Κούτσερ και Γουίλιαμ Σάτνερ και η σταρ των ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook